tiistai 27. maaliskuuta 2012

Makuuhuone mun mielessäin

Kyllästyminen ja perfektionismiin taipuvainen luonne ovat sitten pahoja asioita näin sisustajan näkökulmasta... Olohuoneen jälkeen ajatukset kääntyivät makuuhuoneen puolelle, vietänhän siellä kuitenkin sen vajaa kolmasosan päivästä - ja enemmänkin viettäisin, jos aikaa nukkumiseen vain löytyisi! :D

Huone on mielestäni melkoisen haastava malliltaan. Suunnilleen neliön mallisessa huoneessa on yksi ainoa ehjä seinä sekä iiiiso rautasänky, joka ei vaihtoon lähde. Se haastavuus tulee siitä, että en halua sijoittaa sänkyä fiksusti sille ehjälle seinälle, koska näin se oli sijoitettuna viimeiset runsaat 20 vuotta. Itse olen etsinyt sitä kaapin sängyn paikkaa ahkerasti pyöritellen, mutta se klik on jäänyt kokematta. Pääosin muiden kalusteiden takia varmaankin, koska ei tuolla nyt niiiin montaa eri paikkaa sängylle löydy.

Lounastauolla söhrätty pohjakuva!


Sänky on ollut sijoitettuna makuuhuoneen neljästä seinästä kolmelle. Neljäs seinä on yksinkertaisesti liian kapea. ;) Sänky on sijoitettu joko nurkkaan, jolloin toiselle reunalle on pitänyt kiivetä (onneksi asun yksin) tai sitten ilmavan aikuismaisesti, molemmat puolet "vapaina". Jälkimmäinen on ehkä se mukavampi vaihtoehto... Ihan vain sen kiipeämisaspektin sekä petaamisen kannalta. Mutta variaatioita siis löytyy. Eniten minua ehkä miellyttää sänky ilmavasti ikkunan alle sijoitettuna.

Muut tavarat mietityttävät. Haluan, että sänky on muhkea ja kutsuva peittoineen ja tyynyineen, jolloin muuten saisikin sitten olla aika ilmavaa ja selkeää. Ja joo, mä haluaisin myös sen pintaremontin. Kauttaaltaan tummat seinät (voi kyllä!), ja uuden lattiankin. Sekä mahdollisesti ikkunalaudan kissoille. Ja runsaasti tauluja.

Viikonlopun jo touhusinkin makuuhuoneen parissa, mutta laitetaanpa alkuun vilautusta (stailaamattomista) kuvista vuoden vaihteesta.

Tästä lähtivät siis ne pohdinnat liikkeelle... Liikaa tavaraa ja sekava ilme.

6 kommenttia:

 1. Tuostahan saa loistavan. Ehdottomasti sänky ikkunan alle, yhtenäiset verhot, matot, lampun paikka, hallittu rykelmä tauluja, "meikkauspiste", televisio pois makkarista, tyynyjä lisää, yöpöydät: ei ollenkaan tai kummallekin puolelle, jatkojohdot siistimmin.

  P.S. Tuo valkoinen pinnatuoli on upea, tarvitsisin kaksi tuollaista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enne, todella mielenkiintoista miten sanot monesti juuri ne asiat, joita itse olen miettinyt! :)

   Sänky siirtyi viikonloppuna, verhot vaihtuivat, televisio lähti ja sänky muhkeutui. Noin niinkuin alustavasti. Vielä vaatii viilaamista, mutta sullahan tuossa oli hyviä ajatuksia, kiitos TAAS kerran niistä!

   Pinnatuolit on rock! :D Mulla niitä pyörii vähän jokapuolella, ja vintillä taitaa olla vielä lisää. Yhden heitin kyllä juuri pois, koska sitä ei saanut enää millään korjattua.

   Ps. Ne jatkojohdot, ne kiemurtelee mulla ilkeästi joka huoneessa. :D

   Poista
 2. Ihana kristallikruunu :) Muutenkin värit ja tyyli ovat kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! :) Kristallikruunu on yksi lemppareitani kotona, ihan jo sen taustalla olevan tarinan takia.

   Poista
 3. Vau vau, ihana värimaailma. :) Mä laittaisin ilmavasti - petaamisen kannalta helpompi. :) Meillä oli yhdessä kämpässä nii pieni makkari että oli pakko olla seinää vaste ja mun puoli tietty siellä seinän puolella - tosi rasittava systeemi oli se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo petaaminen on kyllä iso juttu! Oon huomannut että petaaminen (ja lakanoiden vaihto) on yhtä pakkopullaa silloin kun sänky on nurkassa.

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...