Sivut

lauantai 15. tammikuuta 2011

Kaurarieskat

Mulla oli kaapissa järkyttävä määrä kaurahiutaleita, joten piti miettiä jotain. Näitä olen tehnyt ennenkin ja hyviä ovat! Erityisesti maistuu keiton kanssa, esimerkiksi kasvissosekeiton kanssa on taivaallisia! Ja mie tykkään tehdä nämä nimenomaan appelsiinimehuun, siitä tulee semmoinen jännä maku (ja sitä multa yleensä löytyy kaapista!).




6-7 dl pikakaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl soodaa
4 dl piimää, jogurttia tai appelsiinimehua
(1 dl omenaa tai porkkanaa raasteena tai 1 dl juustoraastetta)
½ dl voi- tai margariinisulaa

Sekoita aineet keskenään. Lusikoi taikinasta nokareita leivinpaperille uunipellille ja tasoita ne ohuiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Mie oikasen yleensä sen verran, että levitän taikinan levyksi pellille, ja kypsänä sitten leikkaan neliöiksi. Hyvää tulee näinkin. Ja ovat sitten muuten hyviä vielä seuraavanakin päivänä!

Muoks. Ohje on aikoinaan napattu jonkin kaurahiutalepussin kyljestä. Mahdollisesti Myllyn Paras, mutta en mene vannomaan!

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyl herkullisilta!
    Minä oon kuitenkin jättänyt hiilihydraatit niin vähälle, että teen ite enempi leseleipiä. Kyllä niihinkin on ihan tottunut...

    VastaaPoista
  2. Katjusha, leseleivät kuulostaa kanssa ihan mielenkiintoisille! Mie syön hiilareita aika vähän, mutta aina kuitenkin jonkin verran. Harvoin esimerkiksi pastaa, perunaa tai riisiä, ja leipääkin vähemmän. :) (Tämän kyllä huomaa omassa olossa ihan positiivisesti!)

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...