sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Uhmaikä?

Tänään olen ollut kuin paraskin pullantuoksuinen kotiäiti! Suurin osa päivä on kulunut leipoessa, joskaan ei pullan. Huomenna tulee pariin otteeseen kahvivieraita, tälleen epävirallisesti ja hyvin hyyyyvin pienimuotoisesti miun valmistumisen merkeissä. Tai totta puhuen oikeastaan halusin vaan leipoa ja siksi pyysin väkeä kylään. :D

Koska leipomisessa auttoi eräs useammin vieraileva ystäväni, muistui mieleeni kuvat "uhmaikäisestä" Niiskusta. Niiskulla on meinaan maailman hauskin tapa suhtautua kyseiseen ystävääni. :D Ja oikeastaan välillä vähän kaikkeen, mukaanlukien miuun itseen!

Mmmmä vaaaaaanin SUA!

Mä oon ISO!

KARKUUUUUN!!!!!!

Tuota asenneta ei yhtään tee vakuuttavammaksi parketin erittäin huono pito pehmoisilla tassuilla. :D Olen nyt kuitenkin tulkinnut, että tuo on osa tätä kasvamista ja sitä pennun leikkisyyttä. Muistaakseni Essi teki pentuna ihan samaa touhua, joskaan ei ehkä samassa mittakaavassa. Niisku kun välillä uhittelee leluilleenkin. :D Jos jollain on tarkempaa tietoja tästä kissojen käyttäytymisestä, kertokaahan ihmeessä! Miun lähipiirin kokemuksen mukaan tuossa on juurikin kyse jonkinlaisesta uhmaamisesta, uhittelusta tms, mutta voidaan olla siis väärässä. Aggressiivinen Niisku ei suinkaan ole, tuossakin on tiettyä leikkisyyttä selkeästi havaittavissa!

Pahoittelut muuten huonoista kuvista! Ilman salamavaloa on turha yrittääkään pysyä Niiskun vauhdissa...

5 kommenttia:

 1. Kissat on kyl hassuja kun ne pörhistelee tuollai, kuin tuossa toisessa kuvassa. Ja siihen päälle ne sivuhypyt :D

  VastaaPoista
 2. Katjusha, ne sivuhypyt unohtuikin ihan kokonaan mainita! Ne on niiiin mainioita, varsinkin kun tassut luistaa tuossa parketilla. :D Intensiivinen tuijotus + pörhistely + sivuhypyt = jotain tajuttoman söpöä ja hassua. ♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia Niiskuttimesta!

  Tämä pörhistely ja sivuttaishyppely omistajille on varmasti jotain kissojen häröleikkejä. Vappu ja Lyyti (6 v. emännät, jotka ajavat kollit pois pihastaan) eivät moista harrasta, mutta Tuutti siitäkin edestä. Saa aina nauraa pienelle pöljälle, kun on olevinaan niin isoa kissaa... :D

  VastaaPoista
 4. Tarkentaisin siis, että nuo hyppelyt ovat minunkin mielestä lähinnä sellaista leikkisää uhittelua, eivät mikään käytöshäiriö ;)

  Olen päätellyt, että tätikissat eivät ihmisille pörhistele, koska niillä on painikavereina toisensa ja ihan oikea reviirikin puolustettavana vierailta. Ainoana kattina asustavan Tuutin mahtailu ihmisille taas on jonkinlaista kontaktin hakua (kuten kujertelu ja naukuminenkin) ja "tositilanteen harjoittelua".

  VastaaPoista
 5. ella, ihanaa kuulla muiden kissojen tavoista! :D Ja kiva myös kuulla toisen kissanomistajan näkemys asiaan. Kiitos siis mielipiteestäsi!

  Meillä vanha rouva ei tuota harrasta ollenkaan (maatilakissa, eli aikas iso reviiri...) ja Essikin sitä teki todella vähän. Niisku taas kunnostautuu sillä saralla monta kertaa päivässä. :D Ajoittuvat kuitenkin selkeästi siihen leikkipuuskien kohdalle, joten miekin tulkitsin tämän "osaksi leikkiä". :)

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...