Sivut

perjantai 1. lokakuuta 2010

Kolmen juuston muffinit

Viikolla piti kehitellä jotain leivottavaa jääkaapista löytyneistä jämistä. Muffinit nyt on aina helppoja ja nopeita, joten niihin päädyin tälläkin kertaa. Näiden ohje on sävellys monesta eri ohjeesta, sekä netistä että leivontakirjoista, joten en viitsi eritellä kunniaa kenellekään. :) Hyvältä maistui, vaikka sävellykseksi menikin.


Ohje pähkinänkuoressa:

3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
mausteita, n. 1 tl kutakin (itse käytin vain aromisuolaa ja pizzamaustetta, tässä voi olla luova :) )
2 dl juustoraastetta (mozzarellaa miulla)
2 kananmunaa
vajaa 1 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa (myös kerma, esimerkiksi Valion kolmen juuston ruokakerma kävisi tähän!)
tuorejuustoa (miulla aurinkokuivattu tomaatti, näitähän voisi tehdä vaikka mitä variaatioita)
pinnalle juustoraastetta (näissä emmentaalia)

Kaikki kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, mausteet, juustoraaste) kulhossa sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja margariini sekaisin. Kaada seos kuiviin aineksiin ja sekoita. Täytä muffinivuokiin noin puoleenväliin taikinaa, törkkää noin teelusikallinen tuorejuustoa per muffini, ja täytä vuoat loppuun. Ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Bloggerien kuvien lataaminen tökkii nyt muuten tosissaan! Tähän postaukseen olin kuvat onneksi ladannut jo aikaisemmin, sillä koittaessani ladata muutamia tämän päiväisiä kuvia, luovutin puolen tunnin odottamisen jälkeen... Kylläpä ärsyttääkin. :(

-----

Ps. Ja kyllä, ostin Marimekolta jotain kivaa kera ilmaisen ompelun. ;) Lupailivat, että voisi olla valmis jo tällä viikolla!

2 kommenttia:

  1. Voi kun hyvänoloinen ohje, tuota pitääkin kokeilla, oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  2. Sarppu - Kannattaa kyllä koittaa, ja tuostahan saa itse helposti muokattua juuri mieleisensä, kun perusidea vaan on kunnossa. :) Oikein ihanaa viikonloppua myös sinulle! ♥

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...