torstai 7. lokakuuta 2010

Klassikko on syntynyt

Meinaan broileri-pestokiusaus. Tästä tuli ehdottomasti yksi lempiruoistani. Nopeahko, helppo ja herkullinen! Ainakin jos peruna, broitsu ja pesto maistuvat. ;)Kaikki sai alkunsa pestopähkäilystä. Tykkään pestosta, mutta usein sitä käytetään kovin vähän ottaen huomioon suurehkon purkin ja huonon säilyvyyden. Halusin myös löytää jotain erilaista, ihan arkiruoaksikin sopivaa... Sopiva ohje löytyi Ihan itse tehty... -blogista ja pienin muutoksin koitin sitä tänään.
Näin tämä tehtiin täällä:
500g peruna-sipulisekoitusta
300g valmiiksi marinoituja broilerin suikaleita (sattuivat olemaan toooosi halvalla)
kirsikkatomaatteja
n. 100g vihreää pestoa
2 dl ruokakermaa
Ruskista broitsusuikaleet. Kaada reilu puolet peruna-sipulisekoituksesta uunivuokaan ja kippaa ruskistetut broilerit päälle. Sekoita. Halkaise kirsikkatomaatit ja heitä sekaan haluamasi määrä, sekoita vielä vähän sekaisin. Kaada loput peruna-sipuliseoksesta pinnalle. Sekoita pesto ja ruokakerma keskenään ja kaada seos uunivuokaan.
Paista 225 asteessa noin 45-60 minuuttia. Itse taisin pitää lähemmäs sen tunnin uunissa.

Seuraksi raikasta salaattia, nam!

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää herkulliselta! Tätä voisi kokeilla joskus meilläkin. Helppo lapsiperheen ruoka olisi kyllä.
    Kiitos! Itsekin tykkään kovasti blogin ulkoasusta ja niinpä houkutus oli ihan liian suuri ja pakkohan se oli tehdä osoitteenmuutos. :)

    VastaaPoista
  2. Huuuhtala, kannattaa ehdottomasti koittaa, jos pesto vaan maistuu! Mie innostuin jo varioimaan vaikka mitä eri versioita. Tämähän toimisi tosi hyvin vaikka pelkkänä kasviskiusauksenakin, kanan tilalla esim. herne-maissi-paprikaa. :D

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...