sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Harrastaen

Miksen ole tätä ennen keksinyt?

Miun ongelma on jonkinasteinen kärsimättömyys ja ennen kaikkea levottomuus. Tuntuu, että kerralla pitäisi saada monta eri asiaa tehtyä. Täydellinen rentoutuminen onkin melkein mahdottomuus tämän luonteenpiirteen kanssa.

Löysin tuossa hiljan ystäväni muutama vuosi sitten Saksasta lähettämät Robert Jordanin The Wheel of Time -kirjasarjan audiokirjat. Näiden kuunteleminen yhdistettynä neulomiseen on muuten oikeasti rentouttavaa!! Ja mikä parasta, saan huijattua itseni uskomaan, että teen montaa asiaa yhtä aikaa. :D Luen, neulon, opin ja rentoudun. Täydellinen harrastus siis!
Työn alla on nyt kiva torkkupeitto ja yli kymmenosaisen kirjasarjan kahlaaminen läpi englanniksi. Lyhimmässä osassa on semmoinen reilu 28 tuntia kuunneltavaa... 

The Wheel of Time on muuten all time feivorittini. Omistan sarjan kirjat sekä suomeksi että englanniksi ja olen lukenut sen molemmilla kielillä, englanniksi useammin, yhteensä himpun vajaa parikymmentä kertaa. Jotkut on hulluksikin haukkunut. Ei haittaa, tämä rakkaus kestää pitkään.

Sarja ei ole vielä päättynyt ja kahta viimeistä osaa odottelen muiden fanien tavoin kuin kuuta nousevaa. Käsittääkseni seuraava, toiseksi viimeinen osa julkaistaan englanniksi heti marraskuun alussa!! Uusi kirja pysäyttää elämän aina vähintään viikoksi. :D Sen verran kestää lukea kirja pari kertaa läpi, ensin nopeasti ja sitten jokaisesta sanasta nauttien ja syvempiä tarkoituksia tulkiten. Ehkäpä tällä kertaa koitan hillitä itseni ja hankin kirjan vasta myöhemmin. Yritys hyvä kymppi, eikös.

Ja jos vähän vielä kiillottaisin tätä hullun leimaa - Itkin ihan aikuisten oikeesti, kun Robert Jordan kuoli vakavaan sairauteen syyskuussa 2007. Onneksi hänen työlleen ja tekemilleen muistiinpanoille löytyi lahjakas jatkaja, joka auttaa sarjan saamisessa päätökseensä siten kuin kirjailija itse halusi.

Tunnustautuuko kukaan muu kirjahöpsöksi? En kai ole ainoa, joka saa hyvästä kirjasta kylmiä väreitä ja joka myös voi lukea näitä hyviä kirjoja uudelleen ja uudelleen.

Rakastan kirjoja. Uudempaa tuotantoa ja klassikoita. Toivon, että olisi enemmän aikaa lukea. Luen sekä suomeksi että englanniksi, englanniksi kuitenkin mieluummin. Tarkoitus olisi vielä tämän elämän aikana hioa saksa (ensimmäinen vieras kieleni) ja ehkä ruotsikin siihen pisteeseen, että pystyn lukemaan kirjallisuutta sujuvasti.

Haaveilin (ja haaveilen edelleen) engl. filologian tai jopa kääntämisen opinnoista, mutta käytännöllisyys voitti. Opettaminen ei juurikaan kiinnosta, vaikka ehkä se mieli voisi muuttua. Aina välillä harmittelen päätöstäni, mutta onneksi tämä nykyinen koulutuslinjakin on tuntunut ihan mielenkiintoiselta, joskaan ei miltään intohimon kohteelta. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...