tiistai 3. elokuuta 2010

Jauhelihapihvit ja hampurilaiset

Huh, taitaa olla jo kolmas ruoka-aiheinen postaus putkeen! Mutta kun yllättäen inspiraatio tekemiseen on ollut suuri, helteistä huolimatta. Mutta jos seuraavalla kerralla kirjottaisin jo jostain muusta...

Äitini osaa tehdä maailman parhaat jauhelihamurekkeet, -pihvit ja lihapullat. Tekotapa on hyvin yksinkertainen - ranskalaista sipulikeittoa ja jauhelihaa - mutta mausteilla niistä tulee niitä parhaimman makuisia. Ja se ei sitten olekaan niin helppo homma saada mausteita osumaan yhti hyvin oikeaan. Mutta ehkä vielä joskus... ;)


Muutama päivä aikasemmin olin tehnyt pakastimen täyteen sämpylöitä, ja sainkin sitten päähäni tehdä hampurilaisen ihan omasta takaa.Hyvää oli.

En pidä itseäni kovin nirsona ja tykkään maistella erilaisia, erikoisiakin ruokia. Mutta kyllä mielestäni silti se rehellinen, perinteinen kotiruoka voittaa vertailussa. Mitä mieltä muut ovat?

4 kommenttia:

 1. Herkulta näyttää! Kotiruoka on parasta, tottakai :)

  VastaaPoista
 2. Jepa, itsetehty hamppis on kyl parasta! =9 Ollaan ukko-kullan kanssa hyvän ruuan ystäviä ja kokeillaan aina silloin tällöin vähän erilaisia reseptejä arkiruuasta, tänään testattiin miltä maistuu jauhispiffit täytettynä tomaatilla ja Ukko-Pekalla. Hyviä oli, namskis. =)

  VastaaPoista
 3. Yritä täs nyt sitten vähän laihduttaa kun tulee tälläisiä herkkupostauksia :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista!

  Sokrutin, jotenkin arvelinkin että kotiruoka saisi muiltakin ääniä. :)

  Piitzi, nuo kuulostaakin kokeilemisen arvoisilta piffeiltä! Pitää pistää korvan taakse ja koittaa joskus itse. :D

  Jeppu, anteeksi! :D Kröhöm, ehkä sitä voisi itsekin miettiä uusiksi tulevan viikonlopun kakkukestisuunnitelmia...

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...