torstai 26. huhtikuuta 2012

Billy

Arvatkaa, mitä haluaisin tehdä kirjahyllylleni!

Kuva Ikea - Blogimatto yhdistettynä keltaiseen = Ah ihanuutta!

Epäilen, etten saisi hyväksyntää tälle ajatukselle. Mutta voi miten upealta tuo Billy näyttääkään keltaisena!

Löytyyköhän keneltäkään Billy-hyllyjä kotoa? Mietin lähinnä hyllyjen kantavuutta, kestävätköhän kuinka paljon painoa? Pari ideaa keltaiselle Billylle olisi, ja ne ideat eivät liity mitenkään kirjoihin.

Kävin muuten eilen vaihtamassa autoon kesärenkaita isän luona maalla. Ei mennyt homma ihan putkeen ja kotiin lähdinkin eri autolla. Kotimatkalla näin 11 peuraa ruokailemassa tien vieressä sulassa sovussa. Ja kotipihassa rusakko meinasi kaataa meikäläisen kumoon. Ja lähdettyäni töihin ennen aamukahdeksaa, ja palattuani kotiin iltayhdentoista jälkeen, pitivät kissat huolen siitä, että viime yönä ei nukuttu. Eläinten vallankumous.

Mutta ainakin väliaikaisen työmatkaystäväni, farmari Volvon seurassa olisi Ikean romunhaalimisreissu ihan uusissa mittapuitteissa noin niinkun kuljetustilan puolesta. Muun muassa vanha 80*200 sänkyni on kiikutettu kaupasta kotiin kyseisessä autossa. ;) Miksi jäinkin haaveilemaan ylläolevan kuvan kaunokaisesta.

Sain myös perintöverotuspäätöksen lähes puolen vuoden odottelun jälkeen. Joo, kyllähän mä tajuan, miten Suomessa verotus menee - olenhan muun muassa opiskellut aihetta - mutta silti ketuttaa jättiverojen saaminen omaisuudesta, johon en käytännössä pääse käsiksi vielä vuosi(kymmeni)in. Onneksi on töitä ja palkka juoksee.

13 kommenttia:

 1. Voi ! Ottaisin heti myös nuo keltaiset Billyt,mutta epäilempä ettei isäntä niitä kelpuuttaisi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupuakka, ovat kyllä kauniit, mutta jotenkin nämä rohkeat värit saavat toiset nikottelemaan nopeastikin. :)

   Poista
  2. Juu,voisi olla,että seuraavalla viikolla voisi jo haluta... vaikkapa punaiset Billyt :))

   Poista
 2. Mikä sattuma, juur laittelin viimeisiä kamoja valkeaan upouuteen Billyyni upouudessa askarteluhuoneessani ja näin muutaman päivän kokemuksella voi lämpimästi suositella hyllykköä.
  Melkolailla hyvin näyttävät hyllyt painoa kestävän, tosin en nyt aivan täyteen ole hyllyjä tunkenut mutta on kirjaa, kiviä ja käpyjä muunmuassa.
  Isin farmarilla tämäkin kuskattu kotio =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, farmarit on jees! Niihin saa mahtumaan vaikka mitä. :D Mukava kuulla sun mielipide Billyistä. Itse piipahdin Ikeassa viikonloppuna ja kyllä ne vaan keräsi mun katseen. Ja näyttivät jopa lupaavan 30 kilon kestoa hyllylevyille.

   Poista
 3. Meillä on ollut useita vuosia käytössä noi Billyt. Harmaana, maitolasisilla ovilla. Olen miettinyt niiden poislaittamista, mutta sitten näin nämä keltaiset ovet ja olisivat varmaan ihanan pirteät. Ei vaan taida saada ostettua pelkkiä ovia keltaisena. :/

  Mulla muuten olisi sinulle pieni haaste.
  http://omavalkoinenkoti.blogspot.com/2012/04/hyvaa-mielta-ja-muuta-mukavaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cinnabaria, tuota minäkin mietin, että saakohan näitä ainoastaan kokonaisuutena. :/ Ikeassa piipahtaessa ei ainakaan erikseen näytetty ovia mainostavan. Olivat muuten Tampereen Ikeassa nyt törkeän halvalla! Erä 59 euroa kappale. Kutkuttaa...

   Onko teillä muuten Billyt käytössä juurikin kirjoille vai muulle tavaralle? Ovatko hyllyt menneet notkolle ollenkaan vuosien saatossa?

   Ja kiitos haasteesta, ehdottomasti nappaan matkaani! :)

   Poista
  2. Kirjoja näissä hyllyissä on säilötty. Eivät vaan oikein enää tahdo mahtua näihin, kun on kokoelma karttunut vuosien saatossa. En ole kyllä huomannut minkäänlaista notkolle menoa hyllyissä. Eli hyvin toimivat.

   Vai olivat noin halvalla. Voi hitsi, pitäisköhän investoida. Kiitti vinkistä! :D

   Poista
  3. Cinnabari, käy ihmeessä investoimassa! ;) Mä olisin käynyt jo, jos olisin löytänyt kantoapua. Vieläkin mietin josko kävisin katsomassa löytyykö niitä vielä.

   Ja kiitos vielä kokemustesi jakamisesta!

   Poista
 4. Minusta se koko perintöverotus on ihan hölmö juttu. Niistä varoista millä omaisuus on aikanaan hankittu, on maksettu jo verot, ja omaisuudesta vielä ajakohdasta riippuen leimaveroa yms. Pitäisi olla niin, että perintöveron joutuu maksamaan vasta jos myy perimänsä omaisuuden.
  Silloin ei jouduttaisi tilanteisiin, kuten yksi pienituloinen ystäväni, joka joutui ottamaan ison lainan maksaakseen perintöverot asunnosta jota ei kuitenkaan saa käyttöönsä vielä pitkään aikaan ja josta ei myöskään sinä aikana hyödy millään tavalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavali, sehän se. Meidänkin perintö koostui suurelta osin maatilasta, jota isäni kuitenkin vielä pyörittää, ja jossa hän asuu - toivottavasti vielä pitkään.

   Kyllähän veroilla saa paljon hyvää aikaseksi, en kiellä sitä, mutta välillä tämä moneen kertaan verottaminen tuntuu niin hullulta!

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...