keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Blogimaton uusi tulema

Etsin pitkään hyvää mattoa eteiseen, tuloksetta. Maton vaatimukset olivat kaiketi turhan kovat. Kivan näköinen, 350 senttiä pitkä, helppohoitoinen, helposti putsattava, pitävällä pohjalla ja vielä halpakin lisäksi. Ihmekös kun ei löytynyt.

Helppohoitoisuus ja pitävä pohja olivat kissojen takia ehkä ne tärkeimmät kriteerit (pituuden ohella) - rallia vedetään monta kertaa päivässä ja siinä ei ihan joka matto pysy vauhdissa mukana. Lisäksi Topilla on pahana tapana käydä aina silloin tällöin tekemässä kakkosasiansa juurikin eteisen matolle (syy ei ole selvinnyt, koska hiekkiksiä on riittävästi ja ne pidetään puhtaina). Putsattavuus on siis tärkeää! Epätoivoisena sorruin jopa kokeilemaan vähänsinnepäinmattoa, joka ei varsinkaan ulkonäöltään miellyttänyt.

Vähänsinnepäinmatto.

Tämä matto lähti kuitenkin parin päivän jälkeen takaisin kauppaan, kun monissa blogeissa näkynyt Elloksen muovimatto (selvästi tulevaisuuden blogimattoaineksia) aiheutti ahaa-elämyksen. Muovimattohan voisi toimia! Ja tämä sopisi vielä kivasti yhteen olohuoneen blogimaton kanssa, ovathan nuo kuitenkin melko yhtenäistä tilaa noin niinkuin näkyvyyden puolesta. Klik klik, matto tuli.

Rikospaikka.

Koitas muuten aamun hämärässä saada pimeästä, putkimaisesta eteisestä kauniita kuvia.

Putsattavuus erinomainen (testattukin on jo kertaalleen). Tyyli täydellinen. Pituus just perfect. Liukuongelmasta huolehti Ikean mattohuopa (tms.) - pehmeyttä jalan alle ja kissojen leikit pilaava liukumattomuus samalla hinnalla.

Vaan mitäs teet, kun kissasi innostuvat syömään kyseistä mattoa? Parin päivän kiroilemisen ja syötyjen kohtien korjausyritysten jälkeen - kumpikin kissa innostui nyppimään muovikudetta keskeltä mattoa ja reunoista - sain uuden ahaa-elämyksen. Kissat kuriin sitruunan voimalla! Suihkupulloon erittäin voimakas seos sitruunamehusta ja vedestä, ja maton käsitteleminen läpikotaisin tällä seoksella. Ja se muuten toimi. Ei oo maistunut matto mussuille enää. Uusintakäsittely tarvittaessa.

Ja hei, kallis matto irtosi 50% alennuksella (kiitos Elloksen jatkuvien tarjouskuponkien), joten hintaakin sille jäi vain himpun alle 50 euroa! Voittajafiilis todellakin.

6 kommenttia:

 1. Väritys näyttää kivalta ja koko juurikin sopivalta, mutta onko tuo jalan alla kivan tuntuinen?

  Terv: Itselleen mattoa kaipaava ja muovia karsastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enne, piti käydä ihan varta vasten tepastelemassa ja mun jaloissa se ei kyllä ole ollenkaan ikävän tuntuinen. Makuasioita toki, mullahan on täällä ikivanhat muovimatotkin lattioissa parketin tai laminaatin sijaan. ;)

   Ja se Ikean mattoliukuestehuopahommeli tekee kävelyelämyksestä ehdottomasti paremman! Antaa semmoista paksuutta ja pehmeyttä muoviselle matolle.

   Poista
 2. Meilläkin hakusessa eteisen matto, suunnilleen samoilla kriteereillä :) Ei ole vaan vielä löytynyt. Sopii tuo hankkimasi matto paikalleen kuin nenä päähän, noin niinkun ulkonäön puolesta. Ja hyvä tietysti jos syömisongelmakin ratkesi. Meillä Väiski kynsii eteisen mattoa joten se täytyy ottaa huomioon maton materiaalissa (ja hinnassa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paavali, lemmikit kyllä asettaa omat haasteensa sisustukseen! Meillä on tuo Topi erityisesti taipuvainen tuhoamiseen, mutta huomaan kyllä että Niisku ottaa vaikutteita... Jospa rauhoittuisivat vanhetessaan? Sitä odotellessa!

   Poista
 3. Näyttääpä kivalta ja sopii tottatosiaan ison maton kans hienosti yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitän! :) Vaikkei mulle oo niin justiinsa se kaikkien osien yhteen sopiminen, oli tuo eteinen parin mattokokeilun jälkeen parhaimmillaan kun oli jotain yhtenevää olkkarin kanssa... :)

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...