keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Keittiön alkuperäisilmettä

No niin, onhan ne nitrot varmasti lähettyvillä? Lupasin karmivan keittiön, ja saamanne pitää!

Ihan ensimmäiset kuvat ovat juuri äidin kuoleman jälkeen otettuja, ennen kuin tein mitään muutoksia äidin kodissa. Loppupäässä kuvia on pienenpienten muutosten jälkeen, lähinnä vain ylimääräisen tavaran karsimista ja uudet verhot. Edelleenkään en ollut muuttanut kaikkine tavaroineni tänne, mutta verhothan on AINA vaihdettava ensimmäiseksi!
Alkuperäiset kodinkoneet, UPOn liesi ja Rosenlewin apk. Ja on tuolla nurkassa meidän ensimmäinen mikrokin! Muistatteko ajan kun ne olivat vielä jättimäisiä? :D

Jääkaappi on uusittu lähivuosina, edellisen kärvähdettyä. Kaapistot ovat kaikki alkuperäisiä, samoin tasot, välitila, lattia, seinät... ihan kaikki.

Niisku! On se pieni.Tässä komeilee koko keittiön kaunistus - epäonnisesti aloitetun ja keskenjääneen remontin jäljiltä kauniin retrokuosinen seinä. Jep.


Putki.

Ei edes liesituuletinta!!Yhteenvetona siis 1980 rakennetun rivarineliön alkuperäinen keittiö. Ja epäonnistunut, unohdettu remontti. Vanhempani olivat suunnittelleet viime kesän aikana uusivansa seinät, kaapinovet ja tasot (sekä mahdollisesti lieden), vaan miten kävi? Äiti kuoli ja kaiken sen keskellä asia ei tuntunut enää niin tärkeältä, ainakaan isästäni.

Ja pelottavaa kyllä, kaikkeen tottuu. Ylläolevat kuvat on mun mielestä lähinnä kodikkaita, eivät karmivia. :/ Mutta ehkä te ymmärrätte, miksi haaveilen uudesta keittiöstä...

7 kommenttia:

 1. Pieni lohtu: meidän rivarin keittiö on tismalleen samanlainen! :D

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän kyllä, että unelmoit uudesta keittiöstä. ;) Mutta, mietipä siltä kantilta, että nyt se uusi keittiö tuntuu sitten todella luksukselta. Millä aikataululla sulla on uuden keittiön hankinta käsitteillä.

  Mulla on blogissani muuten sulle pieni haaste. :)

  VastaaPoista
 3. Tuosta on ainakin helppo lähteä parantamaan ;)

  Varsin pienillä asioilla saa muutoksia, mutta paras tapa itsestäni on hetki säästää ja sitten kerralla kaikki uusiksi.

  VastaaPoista
 4. Mä muistan noi isot mikrot, meilläkin oli sellainen. Ja hei, sisustamisessa on se kivaa, että jos on joku tila, jolle ei mitään voi, on mielenkiintoista tehdä se mitä voi. Ja sulta se onnistuu. Siis siihen asti kun saat sen uuden :)

  VastaaPoista
 5. Ti, kiitos lohdutuksesta - heti tuli parempi mieli! :D

  Cinnabaria, olet oikeassa siinä, että tämän keittiön jälkeen kaikki on luksusta! Jos erinäiset suunnitelmat toteutuvat, on keittiöremppa ajankohtainen ajatus ehkä aikaisintaan kesällä. :) Mutta mikä tahansa voi tässä maailmassa muuttua moneen kertaan siihen mennessä!

  Enne, totta tuokin. :D Eipä tuosta enää paljoa pahemmaksi voi pistää! Itse olen myös enemmän tuon jälkimmäisen ratkaisun kannalla. Toki olen moneen kertaan jo meinannut maalata yms, mutta kun selkeät suunnitelmat puuttuvat, ei vaan saa aikaiseksi.

  JOnna, mä itseasiassa pistin oman mikroni jopa kiertoon ja pidin tuon vanhan möhkön, joka on edelleen huippuhyvä. Kiitos myös optimismista, välillä sitä on niin toivoton olo kun asioita pyörittelee mielessään! :)

  VastaaPoista
 6. Huoh, ymmärrän epätoivosi keittiön suhteen :D Niinku jo sanottu, tuostahan saa huoletta kantaa ylimääräiset ulos ja uutta ja mahtavaa tilalle :)

  VastaaPoista
 7. Anna, sitä mahdollisuutta odotellessa! Nyt tuolla on nurkassa vielä ylimääräisiä huonekalujakin, jotka pitäisi roijata pois, mutta eivät mun autoon mahdu. :D

  Ja sitten tässä mun mielestä näkyy erinomaisesti sukupolvien (ja sukupuolien) väliset rajat - isäni mielestä kun tuo on vielä ihan kelvollinen, ehkä ne tapetit sentään voisi hänenkin mielestä laittaa. ;)

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...