maanantai 23. tammikuuta 2012

In-my-dreams -keittiö

Lauantaina kerroin ihq-keittiöstäni (juu, olen taantunut teinin tasolle), ja nyt, lounastauon kunniaksi, keksin miten niitä kuvia saa napattua näytille! Vähänkö olen iloinen. :)

Eli tässä, olkaatten hyvä, unelmakeittiöni pienellä budjetilla olemassa oleviin puitteisiin. Ajalleen ominaisesti keittiöni on ihanan ahdas putkikeittiö, kauniimmin kutsuttuna kaiketi rinnakkaiskeittiö. Köökki on myös täysin alkuperäisessä kunnossa (hupsista, olisin linkannut keittiökuviin, mutta säädyllisyydentaju on näköjään voittanut, koska koko blogissa ei vilahda yhtäkään kuvaa kyseisestä huoneesta :D ).


Pohjakuva jälkeen in-my-dreams -remontin. Vasemmalla ovi olkkariin, alhaalla ovi eteiseen.
 Oikealla ikkuna etupihalle.

Näkymä "eteisen seinän läpi".

Ikkunasta kurkistaessa!

Vähän kieroon tämäkin, olkkarin suunnalta.

Näkymä olkkarista.

Hävittäisin lähes kaikki yläkaapit, korvaisin ne muutamalla avohyllyllä. Erilliselle ruokailutilalle ei keittiön puolella ole tarvetta - kiitos olohuoneen ison ruokapöydän - joten jatkaisin keittiön alakaappeja aina ikkunaan asti. Nykyisessä keittiössä alakaapit (ja yläkaapit) päättyvät tiskialtaan oikeaan reunaan. Kävi mielessä myös kivan kulmakaapin laittaminen nurkkaan, jolloin alakaapit voisivat jatkua ikkunankin eteen, mutta se budjetti...

Kaikki alakaapit seisoisivat omilla jaloillaan, ei mitään alasokkeleita mulle kiitos. Ja nuo pari hassua yläkaappiakin saisivat killua ilmavasti seinillä. Avohyllyihin tuuppaisin pölyä keräämään keittokirjoja ja päivittäisastioita. Suunnitelmassani kaappien määrät pysyvät kyllä suunnilleen samana kuin alkuperäisessäkin keittiössä - alakaappien lisääntynyt määrä korvaa puuttuvia yläkaappeja.

Ja keittiöhän on toki mallia Ikea! Alakaapeissa valkoinen Applåd (Abstrakt on liiiian kallista), yläkaapeissa ihana Sofielund (rakkautta ensisilmäyksellä). Pähkinäpuukuvioinen Prägel tasoina. Nurkkaan jätetty tila ihanalle astiasenkilleni, samainen söpöläinen majailee siinä tänäkin päivänä (tarjoiluvaunu demonstroi tätä kaunokaista!). Kokonaisuuden hinnaksi tuli muistaakseni noin 2800 euroa. Tästä tietenkin puuttuvat kaikki valaistus- yms. muutokset sekä kodinkoneet, sillä...

... Kodinkoneet ovat vanhoja (taas se budjetti): astianpesukone 32 vuotta (onkohan tämä edes mahdollista?!) vanha Rosenlew (pirun ruma, mutta uskollinen!), viitisen vuotta vanha jääkaappi (tekisi mieli sanoa UPO, ei mitään hajua) ja PARI KUUKAUTTA VANHA UPO liesi!! Joo, ruinasin puoli vuotta ja lopulta sain tahtoni läpi. 32 vuotta vanhan niinjanäintoimivan lieden tilalle uusi, klassinen valurautaliesi, todellinen nautinto. :) Koska ympäröivä keittiö oli niin, ööh, ruma, ajattelin modernimman (keraamisen) lieden tuntevan olonsa yksinäiseksi.

Yhteenvetona todettakoon, että suunnitelman tavoitteena oli kolme koota - kepeä, kaunis ja käytännöllinen. Unohtamatta tietenkään ämmää, eli Munnäköistä. Omasta mielestäni onnistuin!

Ja jos lupaatte varata sen nitropurkin lähettyville, minä puolestani voin luvata ensi kerralla järkyttää teitä karmivimmalla koskaan näkemällänne keittiöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...