torstai 24. lokakuuta 2013

Moving targets

Millä harjoitella valokuvausta, kun koti on niin sotkuinen, ettei kameran linssiä viitsi osoitella oikein minnekään? Jos kissat ei ole juttusi, lopeta tähän! Mitään muuta ei tällä kertaa löydy - taaskaan. Mutta lupaan yrittää kuvata jotain muuta kuin kissoja ensi kerraksi!

Ps. Otsikko on hyvin harhaanjohtava. Meillä oli päivätirsa-aika.

Lähestulkoon automaattiasetuksilla vielä, hieman säätöä sieltä täältä. Enemmän opettelin kameran etsimen käyttämistä kuvaustilanteessa sekä sitä tarkentamista. Tarkentamista juuri siihen, mihin minä haluan, ei kamera. Pikkuhiljaa opettelua, kun ajan kanssa tutustumme toisiimme ja toimintatapoihimme.

Innostus on kova, olen aina rakastanut uusien asioiden oppimista, ja tämä kamera on nyt se. Pitkään puntaroin josko elvyttäisin taideharrastukseni (piirtäminen, maalaaminen) vai alkaisinko panostamaan enemmän valokuvaukseen, koska myös siitä nautin ja sitä harrastan muutenkin lähes päivittäin. Valokuvaus - ja tätä myöten järjestelmäkameraan siirtyminen - voitti, sillä valokuvaukselle on yksinkertaisesti helpompaa löytää aikaa. 
 
Jalustan taidan vielä tässä hankkia, iloisen keltainen kameralaukku löytyy jo! Objektiiveja pikkuhiljaa tarpeen mukaan. Tämän hetken osaamisella ei ole vielä piiiitkään aikaan tarvetta panostaa ylimääräisiin objektiiveihin, joten kittilinssillä mennään.

Se ois kohta jo perjantai!

2 kommenttia:

  1. ihania kisumisuja, meiltä löytyy kolme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös kissojen puolesta! Täälläkin kolmikko, ja välillä sitä haaveilee neljännestä. Vaan taitaisi lauma mennä ihan sekaisin siinä kohtaa.

      Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...