perjantai 12. lokakuuta 2012

Avohyllyjä ja probleemia

Avohyllyt on ihania! Ne hävittävät minusta kokonaan sen minimalistisemman luonteenpiirteen. Suomeksi sanottuna haalin siis romua. Hyllyillä pääasiassa keittokirjat ja aamupalatarpeet: teetä (paljon), puurohiutaleita ja korppuja, leseitä sun muuta kaiketi terveellistä, kaikki purkkien kätköissä. Niin joo, ja keltaisessa korissa lääkearsenaali (siis särkylääkkeet). Kaikki tarvittava käden ulottuvilla.

Ja sitten HELP! Keittiön verhot vaivaavat päätä. Parisen kuukautta olen nyt koittanut mitä erilaisimpia ratkaisuja. On ollut yläkappaa, alakappaa, sivuverhoa ja nyt nämä paneelit. Ilman verhojakin on koitettu, mutta tällöin kaiku vaivaa. Ja näkösuojakin olisi tarpeen... Keittiössä on reippaasti madallettu katto, joka luo omat haasteensa. Samoin vieressä oleva musta hyllyseinä ansaitsisi suuremman huomion kuin verhot.

Minkälaiset verhot SINÄ näkisit keittiössäni?

14 kommenttia:

 1. Mulle tuli heti kaks visioo. Joko leveä musta pellavainen laskoskaihdin tai pitkät, valoa läpipäästävät ohuet verhot koko seinän leveydeltä. Siis lattiaan saakka. Utuinen valo sissään, eli valkoiset... Hyvät viikonloput sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Tämän kommentin luettuani tuntui kuin olisit käynyt kaappeja kurkkimassa, koska mulla sattumoisin oli sekä valkoisia verhoja että mustaa pellavaa tyrkyllä! :D Molemmat on nyt myös testattu...

   Ja hyvät jälkiviikonloput (tai kenties alkuviikot) sinullekin!

   Poista
 2. Mä näkisin tuossa jonkun pirteän sävyisen verhon, siis kaksi pitkää kummallakin puolella. Mut viekö se sit huomion, en tiedä, mut näin aattelisin väriä tuohon kohtaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katjusha, sitä värillistä mäkin tuossa olen ensisijaisesti nähnyt! :) Mutta tällä kertaa oma visioni on kyllä pettänyt täysin, koska en niitä värejä - varmaan väärät sävyt olleet käytössä - ole millään saanut tuonne istumaan. :/

   Poista
 3. Hmm... Hankala pähkinä purtavaksi tosiaankin. Minä näkisin tuossa ikkunassa mustan valelaskosverhon. Jos kaipaisit siihen jotain väriä niin yksi näistä laskoksista voisi olla vaikka keltainen tai pinkki, kuten tuo muukin värimaailma tuolla on. On ehkä huomiota herättävä, mutta kun on kuitenkin samaa värimaailmaa niin ei vie huomiota ainakaan mitenkään negatiivisessä mielessä pois hyllyistä, jotka muuten on tosi onnistuneet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cinnabaria! Toinen ääni mustalle laskarille, kiva! Ja tuo värillinen raita ehdotuksena oli mieletön, se sai ajatukset lentämään vielä eteenpäin värillisiin terenauhoihin tehosteina. :D Mutta kyllä itsekin huomasin verhoja mallaillessani, että se tumma yksivärinen verho antaa kivasti tilaa runsaalle seinälle vieressään. Siinä tuskin tehosteraidatkaan voisivat pahaa tehdä, korostaisivat vaan. :)

   Poista
 4. Sängystä päin päivää :) minäkin näkisin laskosverhot ja ylläoleva idea yhdestä keltaisesta laskoksesta on huikea!!! Musta seinä avohyllyineen näyttää upealta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä olen uuden puhelimen myötä ruvennut selailemaan blogeja aamuisin sängystä käsin. :D Ja iltaisin samaten. Kiitos kommentistasi, samalla linjalla tunnutte kaikki kulkevan! Todella kiva saada niitä mielipiteitä, koska itse olen jo täysin sokeutunut koko asialle... :)

   Poista
 5. Tummaa laskosverhoa meinasin mäkin ehdottaa. tai sitten MM:n keltamustavalkoista Räsymattoa kappana (tai ehkä jopa laskosverhona) niin päin, että pallorivit kulkevat pystyraitoina (toisiko se pystylinja kuviossa vähän korkeuden tuntua keittiöönkin?)...

  esim http://2.bp.blogspot.com/_Y-MciXoXjBM/TRr7idXw1hI/AAAAAAAAAMM/jQS7_STQ7So/s1600/IMG_2272.JPG tai jopa mustalla kankaalla "kantattuna", vielä vähän skarpimman näköinen vaihtoehto, miten sit itte tykkää :) http://1.bp.blogspot.com/-GGRNTHHHqG4/Tt82PA2vvaI/AAAAAAAAAAM/gDb0ps__Pb4/s1600/1+%25289%2529.JPG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinulle mielipiteestäsi!! Tuo Marimekon Räsymatto olikin aika jännä ehdotus ihan vaan jo senkin takia, että tuntui kuin olisit lukenut ajatukseni! :D Linkkaamiisi kuviin törmäsin googlaillessani itse tuossa kuukausi takaperin miettiessäni kyseistä kangasta keittiöön, ja uskon että se olisi kyllä todella hyvän näköinen! Ja pallorivit pystysuunnassa nimenomaan.

   Tumma laskosverho onkin nyt saanut todella monta ääntä. :)

   Poista
 6. Ei missään nimessä mustia laskosverhoja. Valkoiset tai todella hailakan harmaat saattaisi toimia. Mutta laskosverhot vain madaltaa tilaa. Oma ehdotukseni olisi samankaltainen kuin JOnnan ehdotus: Valkoiset paljon valoa läpäisevät pitkät mahdollisimman yksinkertaiset verhot.

  Nuo hyllyt on TODELLA hienot!


  p.s. Maalaa tuo patteri niin se ei paista silmään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enne! Ja okei, siinä tuli sitten toinen ääni vaaleille verhoille! Hmm, pitää penkoa kaappia ja etsiä testikappaleet ikkunaan. Ja toisaalta, saatat kyllä olla oikeassa - musta tuntuu, että tuo kuva ei anna todellista kuvaa huonekorkeudesta, sitä madaltavaa, ahdasta vaikutelmaa kammoan ja pelkään että väärillä verhoilla tilanne vaan korostuu!

   Ps. Mä vähän ihmettelinkin, kun kukaan ei sanonut patterista mitään! :D Maali on itseasiassa jo ostettu, sen korkkaaminen tuntuu vaan niin hiiiiirveän vaikealta (laiska mikä laiska, ei kai se ois kuin tunnin-kahden homma yhtenä-kahtena päivänä).

   Poista
  2. Kukaan muu ei uskalla. Multa unohtuu aina välillä se NAMI NAMI -vaihe pois ja kritiikkiä tulee (mutta eikös se ole se mikä kehittää?) ;)

   Jaksamista pähkäilyyn!

   Poista
  3. Tack! Ja kritiikki on oikeasti hyvästä! Siis niin kauan, kun se on rakentavaa. :D Eri asia tietenkin ne toisia yleisestikin vaivaavat, usein anonyymit "kritiikit" siitä, kuinka kaikki on ihan kamalaa ja rumaa ja mitään hyvää ei löydetä.

   Eli jatka vaan kritisointiasi! ;)

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...