maanantai 8. maaliskuuta 2010

Jännitystä ilmassa

Täällä eletään tällä hetkellä kovin jännittäviä hetkiä.

Uuden asunnon aktiivinen etsiminen käynnistyi heti joulusta, ja vaikka sain kuulla kovasti sekä kritiikkiä että "parempia" neuvoja, jatkoin sinnikkäästi asunnon etsimistä. Helppoa se ei ollut, sillä kovin monet eivät lemmikkejä salli. Myös sijanti asetti omat ongelmansa, sillä viimeksi muuttaessani tekemääni virhettä en halunnut toistaa. Tällä kertaa siis jokaista mahdollista asuntoa edelsi tarkka taustatutkimus. Kovin usein kun en haluaisi asuntoa vaihtaa.

Into alkoi jo kovasti hiipua ja aloin henkisesti valmistautumaan ok-vaihtoehtoon tyytymiseen. Kunnes viikko sitten vuokravälittäjien rutiinitarkastuksessa syyniin jäi kivan kuuloinen yksiö. Sijainniltaan täydellinen asunto jäi mietityttämään niin paljon, että heti seuraavana päivänä soitin välittäjälle ja kyselin näyttöä.

Eipä aikaakaan kun näyttö järjestyi ja pääsin jo viime perjantaina katsomaan asuntoa muiden halukkaiden kanssa. Ympäristö näytti ihanan rauhaisalta. Lenkkipolku oli vieressä, samoin bussipysäkki ja lähikauppa. Ja jopa postilaatikko. Muutaman kilometrin päässä pari isompaa markettia. Ja tietenkin ne tärkeimmät ihmiset aivan lähellä, tai vähintään helposti saavutettavissa. Tässä kohtaa olin varma, että asunnossa itsessään olisi jotain vikaa.

Eipäs vaan ollutkaan. Hyvin perinteinen yksiö, jossa kuitenkin kohtalaisen tilava kylpyhuone ja keittokomero. Asunto oli kiitettävän hyväkuntoinen, parkettilattia kulunut, mutta silti niin symppis. Säilytystilaa vähän ja tietenkin itse asuinhuone muutenkin pienempi kuin nykyisen asunnon olkkari. Mutta eikös muutot juuri ole paras mahdollisuus tehdä hieman tavarainventaariota ja karsia pois tavarat, joita ei koskaan tarvitse? :)

Viikonlopun aikana sitten pyörittelin asuntoa mielessäni ja lopulta sunnuntai-iltana laitoin hakemuksen. Ja tänään, heti seuraavana päivänä, kuulin saavani asunnon, jos sen vielä haluan!

Aika tavalla jännittää, voihan olla, että asiat ei kuitenkaan mene odotetusti. Mutta näillä näkymin menen sopimuksen kirjoittamaan huomenna ja se uusi asunto olisi tiedossa huhtikuun alusta. :)

4 kommenttia:

  1. Oi että, mikä ihana uutinen. Toivotaan, että asuntoasiat luonnistuu ja pääset muuttamaan. Sitten saan täältä ihan varmasti hyviä vinkkejä omaan pieneen yksiööni :D

    VastaaPoista
  2. Christin, tunnustettakoon, että mie odottelen innokkaasti kuvia yksiöstäsi päästäkseni ideoimaan myös omaani. :D

    VastaaPoista
  3. Ehkä mun pitää sitten yrittää laittaa jotain kuvia edes tästä yksiöstä :D

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...