tiistai 12. marraskuuta 2013

Naksuttelua, avohyllyjä ja astioita
Kesti aika monta vuotta ennen kuin sorruin monille bloggaajille tuttuun naksutteluun. Nyt en enää muista, miten olen pärjännyt aikana ennen tätä ihmelaitetta. Enää ei ole välipalat hukassa, kun jokaisella purkilla ja purnukalla on oma nimensä!

Keittiön avohyllyiltä löytyy kaikkein käytetyimmät asiat. Ne välipalat, lämpimät juomat, kissannamit ja jolindhansuklaa, sekä jokapäiväisessä käytössä olevat astiat - pääasiassa Iittalaa kirpparilöydöillä, Arabialla ja hieman jopa Ikealla höystettynä. 

Astiaston runkona toimii valkoiset Teema- ja Origo-astiat, jotka, yllättävää kyllä, eivät edes yhden hengen taloudessa ole ehtineet pölyttyä avohyllyillä. Kahvikupit, sekä isot Iittalan Primaverat että pienemmät Arabian Sallyt, on äidiltä perittyjä. Yksi suurimmista aarteistani, myöskin äidiltä perimäni Kastehelmi-kokoelma, kasvoi muutama viikko sitten Stockan kantistarjouksilla toisen tarjoilukulhon ja kahdentoista jälkiruokakulhon verran.

Vielä pitäisi touhuta vanhasta kirjakaapista astiakaappi keittiöön, mutta homma vaatisi hieman aikaa ja energiaa. Uusi hyllylevy pitäisi nikkaroida ja tämän seurauksena varmaan koko kaappi tarvitsisi maalin niskaansa. Harmittaa jo valmiiksi, mutta en usko, että sitä yhtä hyllylevyä saa samanväriseksi lopun kaapin kanssa. Myös lasiovet on hankintalistalla, kunhan ehtisin hakemaan vähän kustannusarviota.

Tällä hetkellä suurin osa niistä kauniista lasiastioista majailee olohuoneen vitriinissä, mutta joitain - kuten juurikin nämä Kastehelmet sekä Iittalan Kekkeri-lasit - haluaisin keittiön hyllyille näkyviin, jotta niitä voisi ihailun lisäksi ottaa myös helposti ihan arkikäyttöön. Lapsuudessani opin, että pyhäastiat on erikseen kaapissa pölyttymässä, mutta itselläni on kova tavoite opetella pois tästä tavasta, koska kyllä niiden kauniidenkin astioiden pitää mielestäni kestää käyttöä ja elämää. Ne kaikkein epäkäytännöllisimmät, konepesua kestämättömät astiat on toki asia erikseen, niitä varjelen ihan laiskuuttanikin!

Varjeletko sinä joitain astioita pyhäastioina, vai onko kaikki käytettävissä?

Ps. Elämäni ensimmäinen Blossa odottaa korkkaamista hyvässä seurassa. Se tarttui mukaan ainoastaan ihanan värisen pullonsa vuoksi, sillä en ole koskaan pitänyt alkollisista glögeistä. Onko sinulla kokemusta Blossasta, aiemmin tai tänä vuonna? Oletko tykännyt?

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen tuo keittiön avohylly.

  Blossa on ollut jokavuotinen ilo jo ainakin 10 vuotta, tykkään kovasti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mape, kiitos kaunis! ♥ Ja Blossa-mielipiteen otan myös kiitollisena vastaan, ainakin ymmärsin, että tämä olisi valkkaripohjainen glögi (?), eli toivottavasti maistuu minullekin... :) Punaviiniglögit on ehdoton nounou mulle!

   Poista
 2. Onpas herkullisen näköinen avohylly ja kaunis värimaailma astiastossa! Mistä tuo ihana mustavalkoinen, Blossa-pullon takaa vilkuileva tarjoitin on peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta, Enne! ♥ Mustavalkoinen tarjoitin on Kodin1:n Anno-mallistoa, muistaakseni syys-lokakuussa kaupasta kotiin kannettu. :)

   Poista
 3. Wow... en tiedä mikä sävähdyttää eniten: 1. Upeat kuvat. 2. Napsuttelun tulos 3. Se, että jollain muulla on sama nimimerkki kuin minulla 4. Blossan -13 pullo :D

  Niin paljon upeutta yhdessä postauksessa <3

  VastaaPoista
 4. Enne, kiitos kaunis! ♥ Omasta puolestani voin sanoa, että tuo nimimerkki sävähdytti eniten, menin eka jopa halpaan ja luulin sinun täällä piipahtaneen kommentoimassa. ;) Vaan molempi parempi, kyllä tänne kaksi Enneä mahtuu!

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...