keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Auringonpaistetta pimeyteen

Erityisesti näin pimeänä vuodenaikana yli vuosi sitten maalaamani kirkkaan keltainen seinä tuntuu napakympiltä! Aamulla keittiötä kohti kömpiessäni se lämmittää, illalla pilkkopimeässä kotiin kompuroidessani se tervehtii iloisuudellaan. Sen rinnalla jää huomaamatta matolla kipittävät villakoirat ja epämääräiset vaateröykkiöt kaiteella.

Jokin aika sitten sain lopultakin, reippaan vuoden ihmettelyn jälkeen, kiinnitettyä seinälle pappani tekemän maustehyllyn 80-luvun alusta. Symppis maustehylly oli signeerauksen mukaan annettu vanhemmilleni, uunituoreelle avioparille, joululahjaksi. Eteisen maalaamisen yhteydessä maustehyllykin sai uuden, pinkin maalin yllensä tulevaa tehtäväänsä silmälläpitäen - sen signeerauksen jätin toki maalaamatta, on se niin ihana! Ja mikä se tehtävä sitten on? Epämääräisten avain- sunmuidentilpehöörien säilyttäminen! Voin muuten sanoa, että ne kotiavaimetkin muistaa paremmin napata mukaansa, kun ne roikkuvat silmien edessä seinällä. Nimimerkillä "Jemma-avaimeen liian monta kertaa turvautunut lahopää".

Aidosti retro kukkapeili on yksi rakkaimmista aarteistani, koska peruskirppislöydön sijaan se on äitini lapsuudenhuoneesta peräisin. Äidin kuoleman jälkeen mummi halusi antaa sen minulle muistoksi. ♥

Kivaa keskiviikkoa! Toivottavasti teillä on alkanut viikko hyvin, ja jatkuu vielä paremmin! Minä olen jo pari päivää laskenut tunteja perjantain loppuun, ja tänään taitaa jatkua sama touhu. Perjantaina on meinaan viimeinen työpäivä vanhassa työssä, maanantaina odottaakin sitten uudet haasteet!

12 kommenttia:

 1. Kivannäköinen seinä ja varsinkin, kun se toimii taustana merkityksellisille esineille! Minusta on aina niin ihanaa lukea esineistä, joilla on tarina, lyhyt tai pidempi.

  Mukavaa viikon jatkoa ja onnea uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enne! Tarinat tavaroiden takane tekee niistä kyllä paljon mielenkiintoisempia, ja toki myös itselle tärkeämpiä! Tavaroiden karsiminen on kyllä välillä vaikeaa, kun kaikessa on se niisk-efekti ja rakkaat muistot... ;)

   Poista
 2. Onpa ihana seinä, tykkään valtavasti tosta kokonaisuudesta! Peilin ja hyllyn tarinat tekevät tilasta vielä mielenkiintoisemman (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos! Kokonaisuus on myös itselle kovasti mieleen, vaikka kuvien ulkopuolella oleva eteinen onkin vielä hyvin keskeneräinen. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Katja, pirteä on juurikin oikea sana! On vaikea synkistellä, kun iloinen keltainen toljottaa vastaan... :)

   Poista
 4. Ihanan pirtsakka seinä!
  Minun lapsuudenkodissa oli samanlainen peili. Leikin kerran lapsena sillä peilillä, että se on kaivo ja sen päälle piti astua, ja kokeilla putoaako kaivoon. No en pudonnut, mutta peili meni rikki. Arvaa harmittaako nyt :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen, kiitos, ja varmasti harmittaa!! Mutta muuten on kyllä ollut mielikuvituksellinen leikki sinulla! ;) Mä olen välillä arvuutellut kehyksen maalaamista "paremmin sisustukseen sopivaksi", mutta päätynyt siihen, että saa kodissa olla niitä joukkoon sopimattomiakin esineitä, onpahan ainakin mielenkiintoista!

   Poista
 5. Ihana valloittava seinä! Jo kuvia katsellessa tuli aurinkoiselle mielelle niin voin kuvitella kuinka ihana se on livenä :)
  Peili <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tsinnia! Livenä seinä on ehdottomasti parempi, kun en tuota valokuvaamista haltsaa niin hyvin. ;) Mutta mielettömän ihana, erityisesti yhdistettynä muihin rakkaisiin tavaroihin. Semmoinen hyvän mielen piste kotona. :)

   Poista
 6. Aivan ihana tuo seinän väri aaahhh, tahtoo kans! Ja jes, nyt keksin yhdelle jemma-maustehyllylle idean, tackar =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack, piitzi! Mä kyllä kannatan iloisen värisiä seiniä, jos vaan maalata saa! ;) Ainahan ne virhevärit saa sitten sudittua uudestaan piiloon... Ja ehdottomasti jemma-maustehyllyn tuunaukseen! Mäkin omani kohtaloa mietin pitkään, kun ei sillä ollut oikein sitä alkuperäistarkoitustaan tässä keittiössä. :)

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...