sunnuntai 19. elokuuta 2012

Neiti Ruususen kammari

Makuuhuone on kokenut kesän aikana monia blogiin päätymättömiä muutoksia. Semmoinen yleinen ketutus on vaivannut johtuen ihan siitä, että joku on aina vaan ollut pielessä. Ei ole tuntunut hyvältä.

Nyt ehkä tuntuu. Ehkä.

Pitkäaikaista unettomuuttani huijatakseni päätin kokeilla pimentäviä verhoja muutaman vuoden tauon jälkeen. Valkoisia kaipailin, mutta mustat tarttuivat matkaan. Sängyllä Ikean tuplaleveä untuvapeitto ja niitä kivoja geometrisia tyynyjä. Ja olohuoneestakin tuttu jalkalamppu lukuvalaisimena...
Samalla voisin tunnustaa geometrisuuden ohella toisen heikkouteni. Ruusut. Ne puhuttelevat sitä romanttista minää, joka yleensä piileskelee. Pimennysverhot olivat liian kapeat koko seinän eteen, joten jotain piti kehitellä ainakin väliaikaisesti reunoille. Vaaleat, läpikuultavat ruusuverhot olivat rakkautta, ja koska uskon kontrasteihin, eivät ne ainakaan minua epäsopivuudellaan juurikaan häiritse. ;)

Pelkillä pimennysverhoilla ilme oli kyllä selkeämpi, myönnettäköön se. Ehkä pitää vielä harkita sen kolmannen pimennysverhon hankkimista. Onko kukaan muuten bongannut mistään valkoisia pimennysverhoja? Nimenomaan sivuverhoja, ei rullaverhoja.


Yöpöydäksi löysin kaksi vanhaa puulaatikkoa, joiden osalta alkuperäinen suunnitelma oli seinälle kiinnittäminen yöpöydän korvaaviksi hyllyiksi. Tämän suunnitelman jälkeen sänky kuitenkin siirtyi takaisin ikkunan alle, jolloin sopivia seiniä ei oikein ollut enää tyrkyllä. Ajatus kuitenkin muhii edelleen, koska tässä talossa huonekalun pysyminen tietyssä kohtaa ei ole itsestäänselvyys.


Myös toisella puolella makuuhuonetta löytyy jotain uutta, mutta siitä lisää toisella kertaa...

8 kommenttia:

 1. Ohoh! Tosi hyvältä näyttää! Todellakin, en ihmettele että toi tuntuu nyt hyvältä. Jotenkin selkeä, ripaus romantiikkaa joka ei pääsee liikaa ryöpsähtämään tummien verhojen takia. Wow! :) Selkeämpi ilna ruusuverhoja, mutta aika kiva pehmennys silti noi, mä pitäisin ne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Se selkeys on omaankin mieleen, eikä romantiikkakaan silloin tällöin tunnu pahalta. ;) Ja kyllähän nuo ruusuverhot pehmentävät aika tavalla, siitä olen samaa mieltä! Sopisivat hyvin myös takaraivossani kutkuttavaan haaveeseen makuuhuoneen tummista seinistä... :D

   Poista
 2. On kyllä tullut hienoja muutoksia makkariin. Näyttää mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Muutoksethan on se elämän suola, tai jotain... Varmaan mä kuolisin, jos joku kieltäisi mua "sisustamasta"!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää, makkarissasi on kyllä ihana tunnelma! :) Mustan ja pinkin ja selkeän ja romanttisen yhdistelmä toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! :) Se on kyllä jännä, miten pinkki ei ole ollenkaan mun juttu, mutta nyt sitä tekee mieli laittaa kaikialle. Samoin tuo romanttisempi puoli pelottaa PALJON vähemmän, kun on jotain särmääkin tarjolla...

   Kontrasteja, kontrasteja! ♥

   Poista
 4. Ainakin Kodin1:ssa on tarjolla tälläinen valkoinen pimentävä sivuverho:

  http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=683383&storeId=3444&catalogId=3444&shopId=3050000&compartmentId=3050300&categoryId=3050302

  Ihana tuo siksak-kangas/-tyynyt, mistä olet ostanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Mariel! Kodin ykkösestä noita katselinkin, mutta saatavuustietojen perusteella valkoista ei ole missään kaupassa tarjolla. :/ Harmi, tämän vuoksi tyydyinkin ostamaan vaan sitä mustaa pimennyskangasta verhoiksi.

   Siksak-tyyny(npäällise)t on Prismasta muistaakseni joskus keväällä ostettu. Viimeksi Prismassa (Kaleva) käydessäni niitä oli muutamia vielä tarjolla puoleen hintaan... :)

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...