Sivut

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Valkosuklaa-limemuffinit

Opinnäytetyön innoittamana olin aikeissa esitellä superkäytännöllisen työpisteeni, mutta sadannen blogitekstin kunniaksi tarjoankin kakkukahvit! Tai edes muffineita. :D


Kovasti kehuja saanut Valion valkosuklaa-limerahka on jo pidempään ollut pakko testata -listalla. Ajatus sen syömisestä rahkana vaan kuulosti liian makealta, joten päätin turvautua muffineihin - juustokakku kun olisi ollut hankalampi hävittää yksin.

Muffineista tuli uskomattoman hyviä! Rahkan lisäksi heitin taikinaan lisämakua antamaan rouhittua valkosuklaata, ja koska lähikaupassa (olenkos muuten muistanut mainita, miten paljon rrrrrakastankaan lähikauppoja) ei ollut limeä, sotkin sekaan sen sijaan sitruunaa. Suklaata jäi vielä sen verran yli, että törkkäsin jämät muffinien sisään sydämeksi.

Syntisen hyvää. Oikeasti. Opparin väsäämisen parissa meni muffini jos toinenkin ihan huomaamatta, enkä yleensä edes ole niin hirveästi makean perään...


Sopivaa taikinaa kehitellessä vaivuin suorastaan nostalgisiin tunnelmiin. Tuli mieleen se ensimmäinen muffinikokeiluni ei niin kauan sitten. Silloisista, lähestulkoon ohjeen mukaan tehdyistä suklaamuffineista tuli kyllä hyvän makuisia - jos siis suklaasta sattui tykkäämään - mutta koostumukseltaan ne olisi parhaiten sopinut jääkiekon pelaamiseen. :D Jostain kumman syystä vieraat olivat kahvipöydässä enemmän kiinnostuneita muista antimista... :D

3 kommenttia:

  1. Nam,kuulostaa todella hyviltä!Saiskosi ohjetta tänne!:)

    VastaaPoista
  2. Heippa, maija maitoparta! Toki voin ohjeen antaa. :)

    Eli tässäpä ohje sunnuntaileipojan sanoin :D

    100 g margariinia
    1,5 dl sokeria
    1 kananmuna
    1 prk sitä Valion valkosuklaa-limerahkaa
    3 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    2 tl vanilliinisokeria
    n. puolikas valkosuklaalevy rouhittuna (käytin Pandan suklaata, olisiko puolet siitä noin 60-70g)
    sitruunamehua (tai limen mehua)

    Rasva ja sokeri vaahdoksi, sitten kananmuna sekaan ja kunnon vatkaus. Sen jälkeen rahka ja kuivat aineet (keskenään sekoitetut, itse olin kylläkin laiska ja lisäsin yksitellen sekaan). Viimeiseksi lisää rouhittu suklaa ja sitruunamehua fiiliksen mukaan. Lähikaupasta oli sitruunatkin loppuneet, joten itse laitoin sitä valmista sitruunamehua aikas reippaasti. Maun mukaan tietty, sitruunan kirpakkuus oli ihan kiva yhdistettynä valkosuklaan makeuteen, joten tässä tapauksessa tykkäsin laittaa paljon. :)

    Taikinasta tulee aika hankalasti käsiteltävää, joten loppua kohti kannattaa luopua sähkövatkaimesta ihan suosiolla ja sekoittaa käsin.

    Lopuksi taikina vuokiin ja jos mieli tekee niin törkkää yksi suklaapala jokaisen muffinin sisään. Sitten uuniin 200 asteessa noin 15-20 minuuttia (muffinipeltiä käyttäessä miulla meni ehkä noin 20 minuuttia).

    Maistuivat sekä hieman jäähtyneinä että jääkaapista otettuina. Lämpiminä toki paremmille, mutta ei viileissäkään vikaa ollut. :D

    Ohje on eri keittokirjoista yhdistelty, joten kunniaa en tästä voi oikeen kenellekään antaa. Toivottavasti maistuu!

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...