torstai 11. helmikuuta 2010

Väriterapiaa

Kaupungin vuokrataloissa asuminen voi aiheuttaa monta syytä tarvita jonkinlaista terapiaa. Itse olen turvautunut väri sellaiseen. Elämä olisi varmaan todella tylsää ilman ihania, kirkkaita värejä - sekä lämpimiä että kylmiä.

Lyhyen, ja näin jälkikäteen ajateltuna ahdistavan, romanttisen kauden jälkeen makuuhuoneeni muuntautui viime syksynä taas enemmän kohti sitä omaa tyyliä. Hennot sävyt ja söpöt koristeet vaihtuivat reippaisiin väreihin ja yksinkertaisuuteen - ainakin jollain mittapuulla.

Isäni nuoruudesta peräisin oleva kirjahylly oli osa ahdistusta. Se kun tuntui kohoavan uhkaavasti ylleni. Pahimmat harhat välttääkseni koki kirjahylly siis muodonmuutoksen.Tämän jälkeen ei sitten viitsinytkään enää peittää kaunista "senkkiä" turhilla tavaroilla, joten jatkoin yksinkertaisuuden etsimistä. Retroradio modernein piirtein ja kirkkaat oranssit tekstiilit olivat osa tätä. Myöhemmin kotiutui vielä iloisen kirjava virkattu peitto koristamaan sänkyä ja persoonallisempi valaisin vetämään katseita senkin suuntaan. Väriterapian kruunasi jo aiemmin mainitsemani kirpparilöytö, ihanan värikäs raanu mattona lattialla.Aamuisin on ihana herätä iloisen väriseen päivään... :)

2 kommenttia:

 1. Niin ihana tuo makkarisi, upeasti alkavan kevään valo kirkastaa huoneen. Tilkkupeitto on kuin luotu sängyn päälle :)

  Jännä miten vuosien varrella itsekin on rohkaistunut värejä käyttämään ja rohkaistunut muutenkin tekemään sisustuksestaan persoonallisen :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!

  Valosta riemuitsin juurikin kuvaushetkellä. :) Tajusin ensimmäistä kertaa, että onpas tässä asunnossa isot ikkunat. Valoa tulee ja paljon!

  Värien käyttö on siitä jännää, että monille on varmaan ensimmäinen mielikuva värikkäästä tyylitön. Miun mielestä rohkeat värit on kodikkaita, eikä se kirjavuuskaan enää haittaa niin kuin ennen. :) Eilen illalla teinkin päätöksen uskaltautua koittamaan vielä rohkeampia väriyhdistelmiä - tyylitöntä tai ei!

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...