keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Rrrrakastan... kirjoja!

Otsikkohan sen jo kertookin, rakastan kirjoja. Jo nuorempana otin tavaksi vinkata perheelle, sukulaisille ja ystäville hyvistä kirjoista, näin sain turhien tavaroiden sijaan niitä mieleisiä lahjoja. Hyvän kirjan kun voi lukea aina uudestaan ja uudestaan.

Olisinpa tajunnut, minkä riesan itselleni saankaan... :) Muuttaessani pois kotikotoa oli muuttoavun ilmeet sanalla sanoen mielenkiintoisia. Ja tämän jälkeen kirjamäärä on vaan kasvanut. Viimeisimmän muuton jälkeen - hissittömän talon toiseen kerrokseen kesähelteellä - muuttoapu totesikin, että seuraavaan viiteen vuoteen ei apua heru. Taisi olla ne kirjat viimeinen pisara.

No, pikkuhiljaa riesan merkitys on korostunut. Vaikka ne kirjat ovat rakkaita, ja aina niitä luen uudelleen, vievät ne hirrrrveästi tilaa ja keräävät lisäksi pölyä. Ja satsaamatta kunnon kirjahyllyyn ne eivät ole edes kovin sisustuksellisia. Kompromissina päädyin valitsemaan vain ne parhaat ja tärkeimmät kirjat hyllyyn. Hyllyyn, joka on siis edelleen ääriään myöten täynnä, mutta mukamas siistitty. Loput kirjat odottavat ruokapöydällä inspiraatiota kantaa ne joko varastoon tai kotikotiin lomaluettavaksi. No, harvemmin mie syön pöydän ääressä, joten tätä inspiraatiota sopii odotella...Kuvaa ottaessa osa kirjoista oli jo jaksanut siirtyä pahvilaatikoihin, loput on asettautunut vähän nätimpiin pinoihin.Lehdistä tuleekin sitten varmaan seuraava ongelma. Tiettyjä lehtiä kun ei henno leikellä eikä hävittää, ja niille ei ole mitään säilytyspaikkaa. Tällä hetkellä Ikean valkoinen kannellinen laatikko ja sen päällä oleva musta rottinkikori toimittavat lehtikorien virkaa. Loput lehdet on toistaiseksi kasoina vaatehuoneessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...