perjantai 17. tammikuuta 2014

Harrastus ja hupputakki

Yksi rakkaimmista harrastuksistani on neulominen. Se rentouttaa milloin vaan, missä vaan. Jos nyt jotain negatiivista on keksittävä, niin olen todella huono seuraamaan ohjeita. T-o-d-e-l-l-a h-u-o-n-o! Sävellän, miten parhaaksi katson, ja useimmiten lopputulos on onnistunut.

Suomalaisista neulesuunnittelijoista ehdoton lempparini on Veera Välimäki. Hänelle ominaista on yksinkertaiset, selkeät neuleet, joissa on se jokin juju. Usein nämä on toteutettu ylhäältä alaspäin, mahdollisuuksien mukaan saumattomina. Kun hän julkaisi yksittäisten ohjeiden sijaan Lankaleikki-neulekirjan, oli minun - tottakai - pakko ostaa se!

Ensimmäinen toteutettu neule oli Hupputakki, ihanasta keltaisesta silkki-villa-sekoitteesta ainaoikein-neuleena neulottu saumaton, hupullinen villatakki. Aloitin itsenäisyyspäivän iltana, eli 6.12.2013, työ valmistui 11.10.2014. Hidasta.

...
Päättelyä. Yhteensä viitisensataa grammaa, eli kymmenisen kerää, ja vastaava määrä langanpäitä.

Ennen nappeja. Kiireellä nappikaupoille!

I-N-H-O-A-N.

Valmis ja muutamaan kertaan jo töissäkin käynyt.

Takaa.

Kotivaatteissa.
Tietyissä sosiaalisissa medioissa näen säännöllisesti keskustelua käsitöiden kalliista hinnoista markkinoilla, myyjäisissä ja kirpputoreilla (puhutaan siis uusista, käyttämättömistä käsitöistä). Monet ihmettelevät käsitöiden riistohintaa, ja tämä mielessäni lähdin laskeskelemaan tämän villatakkini "arvoa". Langat maksoivat yhteensä 10 x 6,90 euroa, seitsemän kerää taisin kyllä ostaa -20% hinnalla, eli 7 x 6,90 x 0,8 + 3 x 6,90 = 59,34. Napit maksoivat yhteensä 7 euroa. Työtä yhteensä reilun kuukauden ajalta useimmat illat, pari tuntia kerrallaan. Jo pelkät materiaalit maksoivat siis noin 66 euroa ja siihen työ päälle... Kaupasta olisin saanut villatakin varmaan 20 eurolla. Mutta onhan siinä selkeä ero itsetehdyn ja ostetun välillä. ♥

Seuraava projekti on puuvilla-silkki-sekoitteesta kesämekko toukokuussa pidettäviin ystävän häihin. Sekä kyseisen ystävän pitsinen villa-silkki-hääbolero. Pitäkää peukkuja, siinä on jo kaksi hidasta proggista tehtäväksi vajaa neljässä kuukaudessa kroonisesti oireilevan ranteen ja kahden työn kanssa!

Seuraava. Lomarahojen hyötykäyttöä, kesälomareissulla ostetut vyyhdinpuut...

... ja kerijälaite.

Helppoa.

"Äiiiiitiiiiiii, viiitsitsä lopettaaaaaaa?!"
Ei mulla muuta. Ja se ois muuten taas pikkujouluperjantai! Kirpakkaa päivää teillekin!

2 kommenttia:

 1. Pikkujoulut?!?? :D
  Ootpa ahkeroinu!! :) Ihanan värinen villatakki!! Tsemppiä seuraaviin projekteihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aateltiin välttää pikkujouluruúhkat viettämällä niitä tammikuussa! :D

   Ja kiitos, vähän saa urakoida että tulee valmista... Vaan onpahan tekemistä kaikella sillä vapaa-ajalla, mitä ei oikeasti juurikaan ole. ;)

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...