maanantai 7. kesäkuuta 2010

Se

On ihana!
Pieni ja siro.
Söpö, suloinen sekä kaunis.
Ja niin keskeneräinen. :D
Kuitenkin sitä oli pakko jo mallata paikalleen,
muutaman muun viikonloppulöydön kanssa.Liimaa ja ruuveja ensihätään, paremmalla ajalla sitten hiekkapaperia ja maalia. Mutta ainakin se on nyt täällä, jälleen arvoisessaan käytössä, yli 30 vuoden tauon jälkeen. Sääli vaan, että alkuperäinen tammipinta on turhan vaikea saada kauniisti esiin.

Pöydällä keikistelevä käsinkirjottu pikkuliina on karkeasti arvioiden iältään jotain 50 ja 100 vuoden väliltä. Tekijä ei ollut kirjonut nimikirjaimiaan, joten ei varmuudella saatu pääteltyä kuka sukulainen on kaunistuksen takana. Isäni isoäidin serkku oli kuitenkin kova tekemään käsitöitä, ja koska hän pysyi vanhanapiikana, on meidän perheelle päätynyt paljon näitä käsitöitä. Hänen mukaansa sitä ikää siis koitettiin laskea.

Sohvalle mallattu virkattu päiväpeitto taas on iältään mahdollisesti jotain 70 vuoden hujakoilla, plus miinus vuosikymmen. Pappani molemmat nuorena kuolleet siskot olivat kuulemma ahkeria (ja taitavia) virkkaamaan sekä kutomaan kankaita, joten arveltiin että jompikumpi saattaisi olla vastuussa tästä ihanuudesta.

Meillä on vanha suku sekä sukututkimusta harrastavia sukulaisia, joten olen pikkutytöstä asti ollut kiinnostunut näistä asioista. ;)

Aikaisemmin en ole löytänyt näitä kaikkein kauneimpia käsitöitä - käsin kirjotut, ja toki myös kudotut, liinat ja pyyhkeet, upeat itsekudotut pellavalakanat virkattuine pitseineen ja jopa kätkön virkattuja reunapitsejä sekä pikkuliinoja. Ihan vaan muutamia mainitakseni. Suuri osa jopa ihan käyttämättömiä! Kaiketi nämä ovat niitä hienoimpia, ylähyllyille piilotettuja aarteeita, joita arjessa ei hennottu kuluttaa. Ja yllättäen sain luvan ottaa muutaman mukaani. <3 div="div">

2 kommenttia:

  1. Ompas nätti ja siro :) Taitaa olla melkein samalainen josta yhden postauksen kuvissa haaveilit, tosin vain tämä on maalattu :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Missye! Aika samanlainen taitaa kyllä olla... :) Harmittaa kyllä hirveästi, että tuo on aikoinaan "pilattu" sen verran tehokkaasti ettei maalinpoistoa viitsi edes kokeilla.

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...