maanantai 23. joulukuuta 2013

23. luukku jouluun

Yksi tärkeimmistä jouluperinteistäni jo lapsena oli äidin maustekakku, jonka hän leipoi joka joulu. Tuntui, että ilman sitä ei se joulu tuntunut joululta. Viimeisenä äidin kanssa vietettynä jouluna hän oli suureksi pettymyksekseni koittanut jotain uutta reseptiä maustekakun osalta, vaan onneksi löysin äidin kuoleman jälkeen hänen jo nuoruudessaan aloittamansa reseptivihon, jossa oli myös Sen Oikean Maustekakun resepti. Ja on muuten mun perintökalleus, jonka reseptiä en jaa kenenkään kanssa. Mutta hyvää on, sen voin kertoa!

Tällä kertaa halusin oikein muistella sitä lapsuutta samalla kun leivoin, joten käyttöön päätyi sekä äidin melkoisen retrohtava monitoimikone että äidin vanhat kakkuvuoat. Taustalla soi tietenkin joululaulut.

Lopputulos oli onnistunut, ja saatuaan tekeytyä pari päivää kylmässä nuo ovat varmasti vähintäänkin täydellisiä silloin joulupöydässä! ♥


Ps. Viimeisiä viedään tämän kalenterin osalta, vielä huominen luukku jäljellä tämän jälkeen! Ja pakko sanoa, olen aika ylpeä itsestäni, kun olen saanut melkein kuukauden putkeen päiviteltyä päivittäin. Vaikka se on välillä mennytkin sinne illan puolelle... ;)

2 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa ja rauhallista sekä tietenkin herkullista joulun aikaa sinulle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Sarppu, ja samoin sinulle! :)

      Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...