torstai 29. syyskuuta 2011

Talokuumeilua

Asuntokuume on kamala asia, talokuume vieläkin kamalampi. Molempia olen säännöllisesti potenut ja nyt tuntuu, että ne ovat tulleet jäädäkseen. Ja millä mittapuulla? Enää ei kiinnosta kerrostaloyksiöt eikä ne kaksiotkaan, olen vuokralla asuessani saanut tarpeekseni kerrostaloelämästä. Haluan enemmän. Pienen rivaripätkän tai talon. En siis mitään hurjan isoa, mutta kriteereinä on se kaksi huonetta (erilliset olo- ja makuuhuoneet) ja mielellään vähintään 50 neliötä.

Olen realisti ja se ärsyttää. Haaveilu tuntuu välillä tyhmältä, vaikka toisaalta mulla on varma työpaikka, säännölliset tulot ja valmiudet myös maksaa se mahdollinen asuntolaina - ei tietenkään mitään jättisummaa. Vuokralla asuminen ärsyttää myös, koska samalla rahalla voisin maksaa sitä omaakin. Tuntuu, että rahat menevät ihan hukkaan.

Käytiin eilen ajelulla siellä mummonmökillä. Ei uskallettu kauheasti kurkistella, koska väkeä oli sen verran liikkeellä (miltä lie murtovarkailta näytettiinkään!), mutta vaikutelma oli niin... symppis. Aivan ihana. Sekä ympäristö että oma tontti viehättivät. Kaivonkin taisin bongata. Mutta sijainti on kieltämättä vähän kaukana nykyiseen verrattuna. Ja juoksevaa vettä tuolla tuskin on, harmi. Mietin silti, kunnianhimoisesti saatan jopa soittaa välittäjälle, mutta samalla pidän silmäni auki muun varalta.

Tänään löysin jotain uutta, hieman erilaista, mutta omalla tavallaan yhtä ihanaa. Modernisoitu mummonmökki. Juokseva vesi, sisävessa ja kylpytilat...


Ei läheskään yhtä viehättävä kuin se toinen, mutta silti aika ihana... Piha on karumpi, talo taas hoidetumman oloinen. Muun muassa kunnallistekniikka ja parempi sijainti tekevät tästä kolmisenkymmentätuhatta kalliimman sijoituksen, mutta toisaalta varmasti myös kannattavamman - mikäli peruskorjaukset on tehty huolella. Työmatkaa ei olisi juurikaan enempää kuin nykyisellään. Ja isän luokse kotikotiinkin vain kymmenisen minuuttia nykyistä pidempi matka. Kuvien sekä kuvausten perusteella taisin kyllä ihastua tähänkin... :)

Kaikki kuvat Etuovi.com

Ja tottakai ne ensimmäiset näytöt ovat huomenna neljältä, kun olen ainoana töissä enkä voi siis lähteä liukuvasti ennen neljää, sekä sunnuntaina kahdelta, kun todennäköisesti vasta suunnittelen kotiin suuntaamista lauantai-illan häistä. Että näin. Mun tuurilla se menee samantien kaupaksi, enkä itse ehdi edes kohdetta näkemään. :(

4 kommenttia:

  1. Voi tää on tosi söpö, pihaahan on helppo laittaa itekin sitten.

    VastaaPoista
  2. Pieni Lintu, ihan totta! Jotenkin oli kuitenkin jännä huomata, miten se "laitettu" piha kuitenkin taitaa vaikuttaa myös mahdollisten ostajien mielipiteisiin. Vaikkei mulla edes juuri ole sitä viherpeukaloa. :D Mutta tämä talo on kyllä tosi jees! Huokaus. :)

    VastaaPoista
  3. Katjusha, hieman jännitystä elämään! :) Vaikka taitaapi teillä siellä päin olla jännemmät ajat. <3

    VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...