sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Maniat

Jos lähdetään syvällisesti miettimään, mitä paheita yhdellä ihmisellä oikein voi olla, listaisin varmaan omalla kohdalla kärkipäähän jonkinlaiset maniat. Ei kuitenkaan aivan sanan varsinaisessa, lääketieteellisessä merkityksessä. Enemmänkin semmoista arkista maniaa. Olen herkkä innostumaan, ja kun se tapahtuu, pois alta risut ja männynkävyt!


Osana tätä "maniaa" innostus muuttuu hetkessä kaiken muun hautaavaksi pakkomielteeksi. Ajatukset ja aika eivät enää riitäkään millekään muulle, ja vain the pakkomielle pyörii mielessä. Onneksi pakkomielteitäkin on erilaisia.


Yhteen aikaan saatoin kuluttaa kaikki yöt roolipelien parissa. Onneksi innostus hiipui kuukaudessa tai parissa. Toisella kertaa taas innostuin lenkkeilemisestä. Monta kertaa päivässä, veren maku suussa. Sitten mielen valtasi Frendit. Jakso jakson perään, ja kausi kauden perään. Kunnes kympin kohdalla aloitin taas alusta. Tätä rataa jatkaen, pakkomielle aina vaihtuen. Välillä mietin, olisiko miun jotenkin tavallista helpompi sortua esimerkiksi huumausaineisiin, vaikka ihan vaan alkoholiin tai särkylääkkeisiin (kumpiakaan en sattuneesta syystä juurikaan käytä). Se on pelottava tunne, kun itsekin tajuaa miten kivasta harrastuksesta tulee eka pakkomielle, ja sitten addiktio. Sen tajuaa, mutta sille ei mahda mitään. Sille ei edes halua tehdä mitään. Koska. Se on kivaa.


Viimeisimpänä loputtomalla listalla on neulominen.


Joo, ihan hullun hommaa. Kuinka monta myssyä, tumppua, huivia ja sukkaa voi yksi ihminen tarvita? :D

Mutta hei, positiivisena puolena - ainakin on ollut näillä pakkasilla mihin kääriytyä!

Ps. Keltainen huivi on ihkaensimmäinen pitsineuleeni! Myssy seurasi hyvänä kakkosena.

5 kommenttia:

 1. Tulipas kiva huivi! :) Ja niin keväinen.

  VastaaPoista
 2. Tuommoisen manian minäkin tahtoisin! En vain oikeen ole käsityöihmisiä vaikka tahtoisin, taidot ei riitä tai sitten olen laiska!

  VastaaPoista
 3. Heido! Tunnistan nuo oireet itsessänikin..tällähetkellä on menossa täydellinen joogamania. Ajatukset pyörii kokoajan asanoissa (jooga-asennot) ja haaveissa on jo Intian joogamatka :) Lapsetkin kysyy aina kun olen yksin johonkin menossa että meetkö äiti joogaamaan :)

  Sinulla ainakin tulee hienoja tuotoksia manian seurauksena..ns. hyödyllinen ja hyvä mania :) Ja luulen ettei ihmisellä voi olla koskaan liikaa villasukkia!

  VastaaPoista
 4. Pienesti tunnistan itseni kirjoituksestasi. Joskin mun mania ajanjaksot liittyy aina jollain tavalla käsillä tekemiseen.. :) Toisaalta ei huono juttu ollenkaan ;)

  VastaaPoista
 5. Huuuhtala, kiitos! Idea lähti langasta - oli ihan pakko ostaa tuota keltaista ja keksiä jotain tekemistä siitä. ;)

  Katjusha, mie oon kyllä käsityöihmisiä, mutta muuten mulla sitten meneekin manioina nää vaiheet. Tulee ja menee. Joskus sitten en saakaan mitään aikaiseksi. :D

  Pampula, hienoa kun löytyy muitakin maniaihmisiä! Ja totta, voisihan noita olla paljon pahempiakin manioita. Onneksi tuo joogakin on ihan terveellinen vaihtoehto. ;) Ja hei - villasukkia voi olla liikaa. Nimimerkillä, mihin ängen ne kaikki viidetkymmenet villasukat. :D

  aNNa, käsillä tekemisen maniat onkin hyödyllisiä. :D Miulle saisi tulla niitä enemmän, mutta nyt kun asiaa mietin, taitaa niitä kuitenkin olla aika iso osa. Kai. :)

  VastaaPoista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...