torstai 20. joulukuuta 2012

Ikkunalaudoista

En hirveästi pidä perinteisistä sohvapöydistä, mutta se pakollinen laskutaso sohvan vieressä on silti tarpeen. Lasia ja kuppia on jos jonkinmoista, ja sitä krääsääkin on kiva esitellä hillitysti. Edellisessä asunnossani ikkunalauta oli tätä varten täydellinen. Sohvalla istuessa sai kupposet laskettua laudalle turvaan ja mahtuipa sinne joukkoon aina muutakin. Ja säästyypä sohva kissoiltakin (tai ainakin paksuilta karvakerroksilta), kun kissat pääsevät torkkumaan suoraan laudalle sohvan selkänojan sijaan.

Kuva jo aiemminkin blogissa näkynyt, edellisestä kodista.


Tätä samaista ikkunalautaa haikailen nykyiseen kotiinikin, mutta matalalle tulevat ikkunat ja vastaavasti korkealle tulevat patterit hankaloittavat liiaksi sitä ikkunalaudan kiinnittämistä, kolme riekkuvaa kissaa kun vaatisi kohtalaisen tukevasti kiinnitetyn laudan jonkin hempulan sijaan. Joten mitä ratkaisuksi?

Kuva vanha, jo aiemminkin blogissa esiintynyt.

Vaihtoehtona olen miettinyt kapeaa sivupöytää sohvan taakse, mutta omat nikkarointitaitoni eivät riitä semmoisen tekemiseen, ja valmiista yksilöistä on vaikea löytää omaa silmää miellyttäviä.

Ikealta löytyi pitkällisen syynäämiseen jälkeen kaksi kenties mahdollista vaihtoehtoa. 

Ensimmäinen näistä hyvinkin mieleinen Stockholm-sivupöytä. Ruskea sävy sopisi muidenkin retroruskeideni kanssa ja tyyli on aina miellyttänyt minua siinä määrin, että tämä olisi kotiutunut jo aikaa sitten, jos tilaa ja tarvetta olisi ilmennyt. Hintaa kakssataa, pituutta 150, leveyttä 38, korkeus 70. Sohvan pituus on noin 200-210. Onko tämä liian lyhyt sohvan taakse sijoitettavaksi?

Kuva Ikea

Toinen vaihtoehto on Ikean Malm-sarjan apupöytä valkoisena. Hintaa 79, pituus 211, leveys 36 ja korkeus 74. Pituus olisi juuri nappiin (samoin hinta), mutta valkoinen huonekalu ei sinänsä miellytä silmääni huoneessa, jossa KAIKKI muu on puunsävyistä. Toisinpäin tilanne olisi ihan ok, mutta näin päin itselleni tulee sellainen olo, että löytyy vähän liikaa kaikkea ilman harmoniaa. Ja toisaalta tämä ei mahdu meikäläisen autoon. :D
Kuva Ikea

Olisikohan juuri sinulla ratkaisua tämänkertaiseen elämää tärkeämpään ongelmaani?

2 kommenttia:

 1. Tuo Stockholm pöytä on upea, enkä kyllä itse raaskisi sitä sohvan taakse piilottaa.

  Saisiko tuohon ikkuna pokaan (ja sen läpi) kiinni lack -hyllyn. Hinta olis ainakin kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, mulla kyllä itsekin kävi mielessä se, että tuo Stockholm on liian hieno piilotettavaksi. :D Samalla ajatukset jatkoivat siihen suuntaan, että ostanpa SEN tuon kirjakaapin tilalle ja jemmaan kirjat piiloon sohvan taakse, mutta ehkei sentään... ;)

   Lack-idea on muuten hyvä, mutta tuo asunnon omistaja varjelee uusia ikkunoita sen verran paljon, etten mitään reikiä saa niihin pokiin porailla. Tätäkin meinaan joskus ehdotin ja siitä tuli todella jyrkkä ei.

   Toki sitten on vielä se kolmas vaihtoehto, eli sivupöydän nikkarointi. Liimapuulevyä vaan valmiiksi sahattuina paloina ja ruuveilla (ja kulmaraudoilla?) kiinni. Epäinsinöörin aivoni uskoisivat tämän toimivan, ja olisipahan ainakin oikean kokoinen yksilö. Hmm.

   Mutta kiitosta ennelle apupohdinnasta!!

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...