tiistai 27. marraskuuta 2012

Rakkaat astiat, osa 1

Ihana Cinnabaria Valkoisesta kodista haastoi minut muutama viikko sitten paljastamaan lempiastiani. No meikähän päätti, että valokuvat kaipaavat päivänvaloa, mutta koska eräs ei tunnu olevan koskaan kotona, sai toteutus odotella. Ja sitten saikin jo kelvata illalla otetut pimeät valokuvat. :D

Haastetta haasteeseen toi myös erään massiiviset astiakasat, koska lähes kaikki niistä ovat rakkaita. Sentimentaalinen höpsö kun olen. Alla siis vasta osa 1...


Iittalan Floraa? Muistaakseni. Näitä löytyy muutamia jälkiruokakulhoja, laseja, kannu sekä iso tarjoiluastia. Muistaakseni. Lahjaksi saatua ja perittyä.


Aitoa ja alkuperäistä Iittalan Kastehelmeä! ♥ Äidiltä perittyä. Lautasia, kermanekkoja, sokerikippoja, tarjoilulautasia ja -kulhoja. Ruskeaa ja kirkasta.


Kastehelmet. ♥ Tähän voisin vielä lisätä rakkauteni eräisiin ei-astioihin, mutta lasituotteisiin kuitenkin - Festivo-kynttilänjalat!


Oih ja voih! Origoa ja valkoista Teemaa, höysteenä muutamat aikoinaan lahjaksi saadut keltaiset ♥ Teemat (kippoja ja tarjoiluastioita niin kahvi- kuin ruokapöytäänkin). Valkoinen Teema on itseasiassa ihan tuore hankinta Iittalan alesta (kiitos vinkistä, Irina!). Origoa löytyy kymmenisen mukia, kuusi kippoa ja kaksi isoa tarjoiluastiaa. Teemaa taas kahdeksan kutakin kokoa - kipot, syvät lautaset, isot ja vielä isommat lautaset. Myös sinistä Teemaa löytyy ruokapöytään - kaikki jo teini-iässä lahjaksi saatua, kun joku sukulainen jossain vain päätti, että meikäläiselle passaa sininen. Ei niin rakkaita, mutta toki ajattomia. Ja mikä parasta, tarvittaessa ne sinisetkin sopivat pöytään Origojen ja valkoisten astioiden kanssa.


Äidiltä perityt kiinaposliinit. Näitä ihailin jo pikkutyttönä. Rakkaita lapsuuden muistoja. ♥ Kahvikupit tasseineen siis.


Origot ja Teemat.


Ja Origoa ja Teemaa...


Indiskan sinivalkoiset kaunottaret. Teekupit (2 kpl tasseineen), kahvikupit (2 kpl) ja kerrostarjotin. Ihan oma ostos ihan ensimmäiseen omaan kotiin.Jatkoa seuraa vielä! Vaan mitäs tykkäsit ykkösosasta?

6 kommenttia:

 1. Hienoa hienoa! Arvasin, että sinun kaapeistasi löytyy upeita astioita! <3

  Nuo tunnearvoa sisältävät vanhat astiat ovat niitä kaikkein kauneimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cinnabaria! Mä olen moneen otteeseen yrittänyt "karsia" astiavalikoimaa, mutta ei se vaan onnistu kun niin moniin liittyy muistoja lapsuudesta tai muuten vaan ovat tunnearvoltaan rakkaita. :)

   Poista
 2. Nuo Kastehelmet ovat minun suuri rakkauteni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mape, samoin mun! ♥ Lapsena jo ilmoitin äidilleni, että ne Kastehelmet on sitten mun, kun hänestä joskus aika jättää (olisi toki voinut tapahtua vähän myöhemmin tämä...). Veli onneksi halusi ihan muita juttuja, ettei tullut kinaa tästä. ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Dr.Sugar, eikö olekin! :) Jotkut esineet vaan kestävät niin hyvin aikaa, että ovat aina hyvän näköisiä.

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...