maanantai 9. heinäkuuta 2012

Päättämisen sietämätön vaikeus

Heipsan täältä remontin keskeltä! Tai oikeastaan töistä (viisi päivää kesälomaan!!!!!).

Sitten itse asiaan. Napsin aamulla muutamia kuvia keittiön nykytilanteesta, koska haluaisin teiltä mielipiteitä ja ehdotuksia!

Keittiö on karmivia "tapettiseiniä" vaille valmis. En vain osaa päättää, mitä niille tekisin.

Tälle seinälle tulee ikkunan edessä olevat pöytätasot "jatkeeksi" tiskipöydälle. Tasojen päälle tulee todennäköisesti kaksi koko seinän levyistä avohyllyä. Tuo pystyssä könöttävä (joka pitäisi maalata), ja leveämpi, jolle laittaisin myös mikron. Hyllyille purkkeja, ruokatarpeita, keittokirjoja... ja se mikro. Ja hyllyjen alle ehkä led-valonauhat (tms) Ikeasta.

Eteiseen päin.

Nämä pöydät siirtyvät siis tiskipöydän jatkeeksi.

Pienellä seinänpätkälle tulee "astiakaappi", Ikean keltainen Billy-kirjakaappi.

Ja sitten niitä mietteitä:

a) Yritän vielä kertaalleen poistaa tapetit, tasoitan seinät ja maalaan ne. Millä värillä? Nälkä kasvaa syödessä ja musta houkuttaa, mutta tulisiko mustasta keittiöstä silti liian pimeä? Toki silloin keltaiset/valkoiset hyllyt/kalusteet "ponnahtaisivat" kauniisti seinästä esiin, samoin kuin kaikki muukin hyllyille laitettava sälä, mutta silti. Maalia, mutta mikä väri?? Sittenkin vaaleaa, eikä tummaa?

b) Heittäydyn laiskaksi, ja vetelen seinät sillä valkealla Tunto Hienolla, jonka olen jo ostanutkin. Mutta kannattaako se laiskuus? Onko "röpeliäsempi" seinä keittiössä hankala puhtaana pidettävä? Säästänkö sen jo ostetun purkin johonkin toisaalle? Plääh! Toisaalta valkoisella (tai valkealla oikeastaan) seinällä korostuisi kauniisti keltainen Billy, ja avohyllytkin voisi vedellä keltaisella.

c) Heittäydyn laiskaksi ja tuhlaavaksi! Vetelen seinät Tunto Hienolla, mutta käyn ostamassa sävytetyn version. Mikä väri, mikä tummuus? Koska valkoinen tuntuu tylsältä ja turvalliselta. Tummempi olisi efektinä jännä... Mutta ehkä ahdistava pimeässä keittiössä?

d) Jotain ihan muuta. Ei tapettia. Koska silloin menee mielenterveys *riiiips riiiips*.

Auttakee naista mäessä! :D

10 kommenttia:

 1. Iso seinä mustaksi ja muut valkoisella. Sitten vain TARPEEKSI erillaisia valoja. Mutta hyvältä alkaa tosiaankin näyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mietin itsekin, kiitos mielipiteestä!

   Poista
 2. Komppaan edellistä, eli mustaa tuohon seinälle! Siitä tulee hienosti kontrastia ja mustaahan sulla taisi olla sillä samalla seinällä kaappien välissäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siellä uunin päällä kaappien välissä on mustaa. Tämän vuoksi itsekin vähän haikailen sen mustan seinän jatkamisen perään. :) Kiitos mielipiteestä!

   Poista
 3. Komppaan edellisiä ja oon ehdottomasti mustan kannalla minäkin ..tuossahan on isot ikkunat jotka sitä valoa kyllä tuo :)
  Oot kyllä teheny hurjan ison työn ja jälki on mahtavaa!!! Saat olla kyllä tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmas ääni mustalle, kiitosta! Kummasti se houkuttelee... Huomenna onkin jännää, kun tuo iskä tulee tänne ensimmäistä kertaa seinän maalaamisen jälkeen. Mikä lie reaktio mustaan. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Harmaata Tuntoakin olen miettinyt! Tässä mietityttää aavistuksen verran se Tunto-pinnan käyttäytyminen keittiössä, mutta ehkä sitä kannattaisi kysyä sieltä rautakaupasta... :D

   Poista
 5. Rasvaahan keittiössä kyllä kertyy, ehkä kysyisin liikkeestä onko hankala puhtaanapidettävä keittiössä tuo tunto? Ei se välttämättä edes ole, jos saa kostealla pyyhkiä kerta. Ja ei oo ihan kiinni liedessä.

  Mutta jotain kauniinsävyistä tummaa harmaata minäkin meinasin ehdottaa. sen verran tumma, että on hyvänä kontrastina, muttei kuitenkaan musta.

  Tikkurilan sivuilta löytyy kylmiin ja lämpimiin lajiteltuja maanläheisiä sävyjä, joista löytyy kivoja tummia harmaita. Kylmistä esimerkiksi "Tussi" ja "Kätkö" sekä lämpimistä "Munakoiso" miellyttää allekirjoittaneen silmää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät huomiot, eihän tuo ihan lieteen tule kiinni, mutta mutta. Keittiössä ei ole ollenkaan erillistä liesituuletinta, joten se rasvakäry ehkä kantautuu vähän laajemmallekin. Mutta hyvä kun muistutit, että liikkeestä tämänkin voisi kysyä! Itse en tullut ajatelleeksi. :)

   Ja hei, tuo musta seinä on muuten itseasiassa juurikin Tikkurilan "Tussi". :D Nappasin sen vaan ihan summamutikassa viime visiitillä, ja olen edelleen hurjan tyytyväinen sävyvalintaan! Kätköön ja Munakoisoon en olekaan tutustunut, pitääpi vilkaista - kiitti vinkeistä!

   Poista

Ilahtuisin kovasti kommentistasi! Pahoittelen samalla sanavahvistusta, roskapostin määrä on lisääntynyt huimasti...